MENIU

Liga Europa - Brigăzile de arbitri care oficiază la meciurile echipelor româneşti în prima etapă

Foto: revista.presei.ro

Israelianul Alon Yefet a fost delegat să arbitreze partida dintre Ajax Amsterdam şi FC Timişoara, cehul Pavel Kralovec va conduce jocul dintre Steaua şi Şerif Tiraspol, bielorusul Alexei Kulbakov este la centru în CFR-FC Copenhaga, iar finlandezul Tony Asumaa la Sturm Graz-Dinamo.

Joi, 17 septembrie:

STURM GRAZ - DINAMO, ora 20:00, stadionul Graz Liebenau

Arbitri: Tony Asumaa - Jukka Pekka Koskela, Matti Heininen - Mattias Gestranius, Jouni Hyttia (ultimii doi sunt asistenţi adiţionali) - toţi din Finlanda

Delegat UEFA: Stanislaw Speczik (Polonia)

Observator UEFA: Ladislav Speczik (Slovacia)

Asumaa (41 de ani) este arbitru FIFA din 2003 şi a condus o singură dată un meci al unei formaţii româneşti, Rapid-Rennes 2-0, din grupele Cupei UEFA, ediţia 2005-2006.

AJAX AMSTERDAM - FC TIMIŞOARA, ora 20:00, stadionul Amsterdam ArenA

Arbitri: Alon Yefet - Shmeul Shteif, Nissan - Menashe Masiah, Haim Jakov - toţi din Israel

Delegat UEFA: Geir Thorsteinsson (Islanda)

Observator UEFA: Karlo Poljak (Croaţia)

Yefet (37 de ani) a arbitrat partida Slovan Liberec-Dinamo din manşa secundă a play-off-ului Ligii Europa, în urma căreia formaţia din Ştefan cel Mare s-a calificat în grupe. Acesta a mai condus România-Slovenia 2-0 (2007) şi România-Luxemburg 4-0 (2003).

CFR CLUJ - FC COPENHAGA, stadionul Dr. Constantin Rădulescu, ora 22:05

Arbitri: Alexei Kulbakov - Viachaslau Bikov, Stanislau Savitski - Valeri Vilichka, Vital Sevastsnianik - toţi din Belarus

Delegat UEFA: Mehmet Suheyl Onen (Turcia)

Observator: Zoran Petrovic (Serbia)

Kulbakov (30 de ani) a fost promovat pe lista FIFA în 2005, iar în 2008 a condus partida Metalurgs-FC Vaslui, scor 0-2, din turul secund al Cupei UEFA.

STEAUA - ŞERIF TIRASPOL, ora 22:05, stadion Steaua - cu porţile închise

Arbitri: Pavel Kralovec - Miroslav Zlamal, Martin Wilczek - Libor Kovarik, Michal Patak - toţi din Cehia

Delegat UEFA: John Mcbeth (Scoţia)

Observator UEFA: Sergey Zuev (Rusia)

Kralovec (32 de ani) a mai arbitrat-o pe Steaua în sezonul 2006-2007 al Ligii Campionilor, în disputa cu Gorica de pe Ghencea, câştigată de roş-albaştri, scor 3-0.

UEFA a implementat un sistem cu şase arbitri începând cu această fază a competiţiei, noutăţile fiind doi asistenţi adiţionali, care vor sta în spatele porţilor. În cazul în care acest proiect va fi considerat reuşit, atunci va fi continuat şi anul viitor.