MENIU

Liga Campionilor - Sabău: "Şahtior este net superioară, sper însă într-un rezultat cât mai strâns"

Foto: NewsIn

Antrenorul echipei FC Timişoara, Ioan Ovidiu Sabău, a declarat, marţi, că Şahtior porneşte favorită clară în meciul din Liga Campionilor, dar a subliniat că speră la un rezultat cât mai strâns la Doneţk, care să poată fi remontat pe teren propriu.

"Şahtior este net superioară, dar avem şi noi atuurile noastre: ambiţie mai mare, mobilizare, o organizare mai bună. La nivelul acesta se pot produce şi surprize. Când îi vezi pe cei patru brazilieni de la Şahtior cum joacă, cum îşi creează spaţii largi, te pot pune în dificulatate. Individual sunt mai valoroşi, dar nu trebuie lăsaţi să îşi facă jocul. Îmi doresc un scor cât mai strâns şi ar fi indicat să şi înscriem. Acasă va fi altceva, cu 30-35.000 de oameni în tribune, alt ritm, altă atmosferă", a spus Sabău la plecarea spre Doneţk.

Antrenorul formaţiei de pe Bega a admis că are emoţii înaintea debutului ca antrenor în cupele europene, dar susţine că a studiat bine gruparea ucraineană şi crede în şansele echipei sale. "Am emoţii pentru că sunt responsabil de rezultatele acestei echipe. Nu mă duc acolo ca să fac orice şi apoi să caut scuze. Am văzut primele două meciuri ale lor din campionat, dar erau adversari modeşti şi s-au antrenat cu ei", a menţionat tehnicianul.

Preşedintele Gheorghe Chivorchian este încrezător că FC Timişoara poate juca rolul buturugii mici în dubla confruntare cu Şahtior. "Ei pleacă cu prima şansă, dar şi noi putem merge mai departe. În această fază a competiţiei, FC Timişoara poate fi buturuga mică. Important este să nu primim gol".

Vicecampioana Ligii I, FC Timişoara, va întâlni formaţia pregătită de Mircea Lucescu, Şahtior Doneţk, în turul 3 preliminar al Ligii Campionilor. Turul este programat miercuri, de la ora 20:00, la Doneţk, în timp ce returul va avea loc peste o săptămână la Timişoara.