MENIU

Liga Campionilor: Manchester United este criticată de presa engleză pentru jocul prestat

Foto: www.thesun.co.uk

Presa din Anglia a criticat-o pe Manchester United după ce deţinătoarea trofeului a pierdut cu 0-2 finala Ligii Campionilor contra grupării spaniole FC Barcelona.

"Visul lui Ferguson s-a ruinat. Deşi United a început meciul mai bine, prin ocaziile lui Cristiano Ronaldo, Barcelona a fost cea care a marcat. Eto'o l-a învins pe Edwin Van der Sar chiar la primul atac al spaniolilor, iar Stadio Olimpico a erupt. Spaniolii au forţat, au avut o posesie mai bună şi au dominat meciul. Ferguson a forţat atacul, dar tot Barcelona a fost echipa care a marcat, prin Messi", scrie The Sun.

Times Online scrie că formaţia spaniolă a scris propria sa parte de istorie, deşi antrenorul echipei britanice aştepta un al doilea trofeu consecutiv. "Cele două goluri au fost de ajuns pentru echipa lui Pep Guardiola, iar victoria este una meritată, fiind primul club spaniol care câştigă eventul şi Liga Campionilor", comentează sursa citată.

"Messi a cucerit pe United, care chiar a meritat să piardă finala. Au primit o bătaie pe care nu o vor uita niciodată. Echipa lui Sir Alex Ferguson nu a mai trecut prin astfel de nopţi, indiferent de cât de bun era adversarul. Antrenorul nu s-a putut opune destinului, nu a mai putut înşela fotbalul printr-un truc al lui Houdini. Echipa sa nu se poate plânge că a pierdut, deşi era neînvinsă de 25 de partide în cupele europene. A fost un meci dureros de urmărit. United a părut foarte puternică de atâtea ori în acest sezon, dar de această dată nu au mai fost atât de periculoasă. Ferguson poate să ştie acum prin ce au trecut Arsene Wenger, Rafa Benitez şi Avram Grant. Barcelona, deşi se autodeclară, nu este mai mult decât un club, dar este mai mult decât o echipă, iar United nu a avut niciun răspuns", notează The Mirror.

"Campioana Angliei va reveni şi în următorul sezon european, la fel cum imperiile se pot prăbuşi sau înălţa în Roma, dar miercuri noapte nimic nu a putut să-i consoleze pe fanii lui United, care au văzut un jos slab al echipei lor. Formaţia lui Ferguson a fost neglijentă în privinţa posesiei, nesigură în apărare şi tocită în atac. Niciuna dintre vedetele sale nu a strălucit, iar tactica sa va fi criticată A ales să înceapă cu Giggs, iar Carrick şi Anderson au fost expuşi, în timp ce Iniesta, Xavi şi Messi au condus spectacolul", scrie The Telegraph.

FC Barcelona a câştigat Liga Campionilor după ce a învins cu 2-0 formaţia engleză Manchester United, într-un meci care s-a disputat pe Stadio Olimpico din Roma.