MENIU

Liderul Phoenix este nemulţumit că melodiile trupei nu sunt difuzate la radio

Foto: cotidianul.ro

Liderul Phoenix, Nicu Covaci, a declarat miercuri, cu ocazia lansării noului album al trupei, că este dezamăgit de faptul că posturile de radio autohtone difuzează foarte rar melodiile lor, "nici măcar o dată pe săptămână".

"Sunt săptămâni când Phoenix nu se aude la radio. Eu nu pot să influenţez mediile. Foarte des mass media ne spune . Noi nu o să dăm şpagă niciodată. Întâmpinăm foarte multe probleme în România, una dintre acestea fiind reacţia presei", a declarat Nicu Covaci, dezamăgit şi pentru că la conferinţa de presă prilejuită de lansare au participat doar câţiva jurnalişti. 

Covaci a exemplificat lipsa de sprijin cu care se confruntă trupa şi prin faptul că Phoenix a încercat să organizeze "un festival celtic", însă nu a primit suport din nicio direcţie.

Albumul "Back to the future", lansat miercuri, marchează revenirea lui Moni Bordeianu, primul solist al formaţiei Phoenix. "Prin acest album, suntem cu ochii spre viitor. Vă promit că nu vom înceta să existăm. La un moment dat, vreau să stau în sală şi să aplaud o tânără formaţie Phoenix", a adăugat Nicu Covaci.

În ceea ce priveşte proiectele, liderul Phoenix a precizat că vrea să organizeze un casting pentru şapte solişti vocali şi o solistă, în vederea realizării albumului "Ante Mioriţa". "Este un proiect mai vechi, care îşi propune să vină cu o nouă interpretare asupra ritualurilor păstoreşti, cu un sfârşit pozitiv", anticipează cei de la Phoenix.

Joi, de la ora 20.00, trupa a susţinut un concert extraordinar la Centrul Cultural Mihai Eminescu din sectorul 2 al Capitalei

Mai multe articole despre:
concert Phoenix album Nicu Covaci