MENIU

Liderul extremei-drepte britanice a avut un strămoş care trăia ca ţiganii, afirmă un tabloid

Foto: mirror.co.uk

Liderul partidului britanic de extremă-dreaptă BNP, Nick Griffin, care săptămâna trecută i-a calificat pe romi drept "antisociali şi infractori", a avut un strămoş care trăia exact ca romii, afirmă tabloidul Sunday Express.

Stră-străbunicul acestuia, George Griffin, mergea din oraş în oraş cu caravana împreună cu soţia sa, Esther, şi cu copiii lor, vânzând vase de lut. Potrivit datelor din recensăminte, George şi-a petrecut ani de zile trăind ca cei din comunitatea romilor şi nu s-a putut stabili nicăieri, pentru că era văzut ca o persoană la marginea societăţii şi nu era acceptat.

Săptămâna trecută, Griffin, în vârstă de 50 de ani, care a condamnat atacurile comise asupora românilor în Irlanda de Nord, a spus: "Nu trebuie să uităm însă că această comunitate a romilor este cunoscută pentru nivelul foarte ridicat al infracţionalităţii şi pentru comportamentul antisocial". "Toată lumea din România şi estul Europei ştie acest lucru şi acesta este unul dintre motivele pentru care guvernele lor îi încurajează pe romi să vină aici", a subliniat Griffin.

Însă, între 1868 şi 1874, stră-străbunicul său trăia exact ca această minoritate. George Griffin circula mai ales în Devon şi Cornwall şi de multe ori îşi aşeza căruţa în faţa pub-ului London Inn din Liskeard.
Mai multe articole despre:
Marea Britanie ţigan rom Nick Griffin