MENIU

Liderii de la summitul G20 au fost invitaţii reginei Marii Britanii

Foto: Realitatea TV

Evenimentele mondene s-au succedat în serie în capitala Marii Britanii în ziua premergătoare summit-ului G20. După o scurtă recepţie la palatul Buckingham, unde au fost primiţi de regina Elisabeta a II-a, liderii statelor participante au fost prezenţi la un dineu oferit de premierul britanic Gordon Brown şi de soţia sa Sarah.

Preşedintele Barack Obama şi soţia lui Michelle au studiat protocolul Casei Regale, ca să nu facă vreo gafă la întâlnirea cu monarhul britanic. Cuplul prezidenţial american a fost întâmpinat în mod cordial de regina Elisabeta şi prinţul consort Philip care, pentru a destinde atmosfera, a făcut o glumă pe tema diferenţei de fus orar între America şi Europa.

La recepţie au mai fost prezenţi, printre alţii preşedintele rus Dmitri Medvedev, preşedintele chinez Hu Jintao, francez Nicolas Sarkozy, cancelarul german Angela Merkel, premierul italian Silvio Berlusconi.

Liderii G20 şi soţiile lor au fost invitaţi apoi, separat, la câte un dineu, la reşedinţa premierului britanic. Cu toţii s-au bucurat, însă, de rafinamentele gastronomice oferite de celebrul Jamie Oliver, care i-a avut în vedere şi pe vegetarieni.