MENIU

Liderii Coaliţiei s-au întâlnit luni, după un weekend de acuze reciproce

Foto: Adevărul

Liderii Coaliţiei s-au întâlnit luni dimineaţă într-o nouă şedinţă. Reuniunea a venit după un weekend agitat, în care social-democraţii au pornit atacurile împotriva PD-L. Democrat-liberalii nu sunt de încredere! Riscăm să ne trezim daţi jos din trenul guvernării! avertizează Adrian Năstase. Atacurile social-democraţilor l-au vizat şi pe şeful statului, care, în opinia unor lideri PSD, Nu ar trebui să se amestece în treburile Guvernului sau ale coaliţiei.

"PSD riscă să fie subordonat de PD-L (...) Dacă nu ne trezim rapid, PSD va fi aruncat din trenul guvernării (...) Participarea la guvernare trebuie făcută în mod inteligent pentru a nu fi transformaţi în ţapul ispăşitor al lui Băsescu (...) PD-L nu este un partener de încredere şi nu a fost niciodată!", a declarat Adrian Năstase.

Atacurile nu l-au ocolit nici pe şeful statului.

"Ceea ce se întâmplă în momentul de faţă cu Traian Băsescu despre care am spus că nu poate să aducă decât dezastru, haos, dezordine, s-a văzut de-a lungul acestor ani", a precizat Năstase, la Geoagiu Băi.

"Nu sunt fan Năstase sau Mitrea dar nu o să fiu de acord ca noi să fim cei care punem pe tava lui Băse numai să se simtă el bine, să se excite la Cotroceni (...) că a reuşit să prindă el PSD (...) Dacă vrem să bem un pahar de vin cu el e bun ...poate cel mai bun pentru România (...) Eu vreau să mă cert cu ei (...) Traian a venit şi a luat-o pe lângă şi acum e preşedinte şi ne arată bau bau", a declarat Marian Vanghelie.

Liderul PSD, Mircea Geoană, a fost ceva mai temperat şi a vorbit despre lipsurile guvernării.

"Actuala guvernare a pierdut trei luni cu aşezatul pe poziţii (...) încă nu avem un pachet anti-criză coerent", a precizat Mircea Geoană.

Replica a venit din partea premierului Emil Boc. "Niciodată nu s-a pus în cadrul parteneriatului pentru România, ca cineva să fie mai avantajat sau nu", a subliniat Boc.