MENIU

Liderii Coaliţiei de guvernare au discutat luni despre strategia energetică a ţării şi programul Prima Casă

FOTO: RTV

Liderii celor două partide din Coaliţia de guvernare au discutat luni despre programul strategia energetică a ţării. Pe ordinea de zi a întâlnirii s-au mai aflat şi programul Prima Casă şi problema asumării răspunderii pe coduri.

"Avem încă de două săptămâni anunţată discutarea strategiei energetice a României care va fi după aceea discutată şi la nivelul Guvernului şi în CSAT", a spus Boc.

Coaliţia PDL - PSD a stabilit pe 11 mai ca în data de 25 mai să aibă o întâlnire dedicată strategiei energetice a României, vicepremierul Dan Nica afirmând că relansarea economică depinde şi de acest sector şi că pot fi luate decizii care să ducă la o ieftinire a preţului gazelor naturale.

Vicepremierul a mai spus că, din cauza costurilor mari pentru energie, România nu a avut parte de o politică energetică care "să permită ca şi firmele româneşti să aibă acces la resurse energetice mai ieftine şi mai bune" şi că membrii coaliţiei vor să îşi asume un nou model care să aducă printre altele şi modificări de preţuri.

În cadrul întâlnirii de luni dimineaţă s-a mai abordat şi metodologia de aplicare a programului "Prima Casă". Liderii celor două partide au discutat posibilitateaca dobânzile pe care le vor plăti cei care doresc să urmeze acest program să fie nivelul minim posibil.

În şedinţa s-a discutat şi situaţia Codului Civil şi Codului Penal, mai ales că la 1 iunie Guvernul intenţionează să îşi asume răspunderea în Parlament pentru proiectele de lege.