MENIU

Liderii coaliţiei au propus ca moţiunea de cenzură să fie citită în această zi şi votată miercuri

Foto: NewsIn

Liderii Coaliţiei au propus în şedinţa Coaliţiei ca moţiunea de cenzură a PNL - UDMR să fie citită în cursul acestei zile şi să fie dezbătută şi votată miercuri, a anunţat vicepreşedintele PSD Gheorghe Nichita.

Gheorghe Nichita a precizat că acest calendar a fost agreat având în vedere că azi este programată şedinţa Birourilor Permanente reunite, unde va fi discutat acest subiect. Conducerea Parlamentului va avea ultimul cuvând în legătură cu data  citirii şi votării textului, a mai precizat pesedistul.

"Birourile Permanente ale Parlamentului vor fi reunite astăzi şi se va discuta efectiv despre moţiunea de cenzură, care va fi analizată miercuri", a declarat Nichita.

Moţiunea de cenzură a PNL şi UDMR intitulată "Guvernul PDL-PSD a hotărât: 'Decât muncă fără rost, mai bine puţin şi prost'", a fost depusă joi după amiază la cele două Camere ale Parlamentului. Textul moţiunii de cenzură a fost semnat de 121 de parlamentari PNL şi UDMR. 

Potrivit Constituţiei, art. 78, moţiunea de cenzură iniţiată de cel puţin o pătrime din numărul total al deputaţilor şi senatorilor se prezintă birourilor permanente şi se comunică Guvernului de către preşedintele Camerei Deputaţilor, în ziua în care aceasta a fost depusă. Moţiunea de cenzură se prezintă în şedinţa comună a celor două Camere în cel mult 5 zile de la data depunerii.

Mai multe articole despre:
UDMR PNL coaliţie discuţii moţiune lideri