MENIU

Lică şi Bogaciu au fost citaţi la DNA Piteşti pentru prelungirea măsurii nepărăsirii localităţii

Foto: sport365.ro

Vicepreşedintele autosuspendat al Comisiei Centrale a Arbitrilor, Marcel Lică, şi arbitrul Aurelian Bogaciu au fost citaţi, marţi, la DNA Piteşti, pentru prelungirea măsurii nepărăsirii localităţii de domiciliu.

Observatorul FRF Marcel Lică s-a prezentat marţi, la DNA Piteşti, şi a stat în biroul procurorilor anticorupţie aproximativ 20 de minute. Lui i s-au adus la cunoştinţă restricţiile impuse de instanţă, după ce Curtea de Apel Piteşti a respins recursul procurorilor DNA Piteşti la decizia Tribunalului Argeş de neprelungire a mandatului de arestare în cazul acestuia.
Curtea de Apel Piteşti a respins, miercuri, 13 mai, cererea de eliberare pe cauţiune a vicepreşedintelui autosuspendat al Comisiei Centrale a Arbitrilor, Marcel Lică, după ce acesta a fost eliberat din arest prin neprelungirea mandatului, iar cauţiunea plătită de observator îi va fi returnată.

"S-a admis recursul DNA, s-a casat încheierea şi rejudecând a fost respinsă cererea de eliberare pe cauţiune ca rămasă fără obiect. S-a dispus restituirea cauţiunii", a declarat judecatorul Paula Coţovanu, purtător de cuvânt al Curţii de Apel Piteşti.

Observatorul FRF Marcel Lică a ieşit din arestul IPJ Argeş  în seara zilei de 12 mai, după ce Curtea de Apel Piteşti a respins recursul procurorilor DNA Piteşti la decizia Tribunalului Argeş de neprelungire a mandatului de arestare în cazul acestuia.

Lică a fost obligat de instanţă să nu părăsească municipiul Constanţa, să se prezinte la organul de urmărire penală şi la instanţa de judecată ori de câte ori este chemat, să se prezinte la organul de poliţie din localitatea de domiciliu şi să nu îşi schimbe locuinţa fără încuviinţarea instanţei. De asemenea, Lică nu are voie să ia legătura cu ceilalţi inculpaţi sau cu ceilalţi martori din dosar.

Marcel Lică a fost arestat în data de 23 aprilie, sub acuzaţia de luare de mită. Potrivit procurorilor, observatorul Marcel Lică, desemnat de Federaţia Română de Fotbal la meciul dintre FC Argeş şi Oţelul Galaţi, i-a pretins lui Liviu Făcăleaţă, un apropiat al finanţatorului FC Argeş, Cornel Penescu, suma de 3.000 de dolari pentru a întocmi un raport de observare favorabil echipei FC Argeş Piteşti, din care a primit efectiv suma de 2.000 dolari.

Marţi, la DNA Piteşti a fost citat pentru prelungirea măsurii nepărăsirii localităţii de domiciliu şi arbitrul Aurelian Bogaciu. Potrivit avocatului acestuia, Florin Doran, clientul său a fost citat pentru ora 14.00.

Arbitrul Aurelian Bogaciu a ieşit, joi, 14 mai  din arestul IPJ Argeş, după ce Curtea de Apel Piteşti a respins recursul depus de procurorii DNA faţă de decizia Tribunalului Argeş de a nu-i prelungi mandatul de arestare.
Bogaciu a fost aşteptat la ieşirea din arest de soţie sa, de mamă şi de avocat.

"Tot ce vreau este acum să stau cu familia mea", a spus arbitrul. "Vreau doar să vă sfătuiesc să vă bucuraţi de fiecare clipă de libertate", le-a mai spus el ziariştilor.

"S-a respins recursul declarat de DNA Serviciul Teritorial Piteşti, împotriva încheierii. S-a casat, în parte, încheierea atacată numai în ceea ce priveşte obligaţiile instituite în sarcina inculpatului. Instituie în sarcina inculpatului şi următoarele obligaţii: să se prezinte la organul de poliţie care e desemnat cu supravegherea, organul judiciar care a dispus măsura conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliţie sau ori de câte ori este chemat, şi a doua să nu deţină, să nu foloseacă şi să nu poarte nicio categorie de armă. Instituie în sarcina inculpatului de a nu se deplasa la sediile cluburilor sportive, la FRF şi CCA. Casarea în parte a încheierii a avut ca efect doar stabilirea unor obligaţii suplimentare", a declarat Cristian Gălăţeanu, consilier relaţii cu presa Curtea de Apel Piteşti.

Tribunalul Argeş a respins, marţi, 12 mai, propunerea procurorilor anticorupţie de prelungire a măsurii arestării preventive şi au dispus înlocuirea arestului preventiv cu măsura nepărăsirii localităţii de domiciliu în cazul arbitrului Aurelian Bogaciu.

Aurelian Bogaciu a fost arestat preventiv în noaptea de 29 spre 30 aprilie, de DNA Piteşti, pentru luare de mită, în scandalul de corupţie din arbitraj, fiind acuzat că a primit o sumă de bani şi că a acceptat cazarea gratuită la hotel, în schimbul unui ajutor pe care urma să-l dea echipei de fotbal FC Argeş. Mandatul de arestare al lui Bogaciu ar fi expirat la 29 mai.
Mai multe articole despre:
DNA Piteşti Marcel Lică