MENIU

Liberalii nu retrag moţiunea simplă pentru publicarea Acordului cu FMI

FOTO: NewsIn

Deputatul PNL Bogdan Olteanu a declarat astăzi că, în urma discuţiilor avute în cadrul Consiliului Naţional Executiv, s-a decis ca moţiunea simplă a cărei principală solicitare este publicarea Acordului cu FMI să fie în continuare dezbătută în plenul Camerei Deputaţilor, datorită importanţei temei.

Potrivit lui Olteanu, în cadrul discuţiilor deputaţilor PNL s-a stabilit că, din punct de vedere al conţinutului, subiectele la care se referă moţiunea simplă sunt importante şi trebuie dezbătute în plen.

Preşedintele PNL Crin Antonescu a precizat, la rândul lui, că moţiunea simplă pentru publicarea Acordului cu FMI "a dat roade", el apreciind că-şi atinge scopul, astfel că, "devine practic inactuală". "În principiu, ea nu mai are obiect", a afirmat el.

Senatul şi Camera Deputaţilor au dezbatut luni, în şedinţe separate, două moţiuni simple ale opoziţiei - una pe tema Acordului cu FMI şi cealaltă pe tema situaţiei din Armată.

Moţiunea simplă ar urma să fie dezbătută luni, de la 19.30, la Camera Deputaţilor, ea fiind depusă miercurea trecută pe tema publicării acordului cu FMI, intitulată "Dumneavoastră aţi promis, noi plătim, spuneţi-ne adevărul".

La Senat va fi dezbătută, începând cu ora 19.00, moţiunea simplă cu titlul "Demnitatea Armatei, călcată în picioare de ministrul 0,2%" iniţiată de liberalii care cer demisia ministrului Apărării, Mihai Stănişoară, şi adoptarea de măsuri în domeniu. Textul a fost depus, săptămâna trecută, miercuri, la Senat, fiind semnată de 37 de senatori PNL şi UDMR.

Timpul de dezbatere pentru fiecare partid a fost stabilit la 27 minute pentru PD-L, 26 minute pentru PSD+PC, 15 pentru minute PNL şi 5 minute pentru UDMR.

Moţiunea iniţiată de liberali se referă la problemele de persanal din MApN, scăderea veniturilor militarilor, în urma efectelor bugetare, şi la incoerenţa în gestionarea programelor de înzestrare strategică.

Pe lângă demisia lui Stănişoară, liberalii cer reevaluarea programelor strategice, în speţă renunţarea la cumpărarea de Corvete, şi adoptarea măcar a unui program pentru forţele terestre.

În moţiune se mai cere ca soldaţii şi gradaţii voluntari să poată rămână în armată până la 45 de ani, faţă de 40 de ani în prezent. Se mai solicită o rectificare bugetară, pentru ca militarii să îşi poată primi sporurile ca până acum.

Mai multe articole despre:
PNL MApN moţiune FMI acord PSD+PC