MENIU

Liberalii ameninţă Coaliţia cu o moţiune de cenzură

foto: NewsIN
Olteanu: Trebuie să ne asumăm faptul că această guvernare trebuie să plece

Deputatul PNL Bogdan Olteanu a anunţat că va propune partidului iniţierea unei noi moţiuni de cenzură motivate de \"incapacitatea Guvernului de a mai funcţiona\" şi de preocuparea PSD şi PDL \"exclusiv pentru fraudarea alegerilor\".

Olteanu a spus că este datoria PNL de a depune o moţiune de cenzură  pe care deocamdată doar o discută în partid.

"Suntem o ţară democratică şi nu o ţară penibilă şi opoziţia este cea care trebuie să propună o moţiune de cenzură. Cred că este datoria noastră, ca opoziţie, să  susţinem plecarea acestei guvernări care nu este capabilă să conducă. Nu am auzit să se discute de nouă luni încoace de subfinanţarea MAI sau de incapacitatea ministrului de a combate infracţionalitatea. Brusc, a devenit o problemă când este vorba de organizarea alegerilor. În aceste condiţii trebuie să ne asumăm faptul că această guvernare trebuie să plece", a spus Olteanu. În opinia acestuia, tema moţiunii ar trebui să fie incapacitatea guvernării de a organiza alegeri şi de a administra criza economică.

Premierul Emil Boc a declarat luni că a informat Coaliţia în legătură cu remanierea lui Dan Nica, ministrul de Interne şi vicepremier.