MENIU

Leii de la grădina zoologică din Tecuci, ţinuţi 16 ani în ţarcuri de cinci metri pătraţi, au plecat în Africa

Foto: RTV

După 16 ani petrecuţi într-o cuşcă de doar cinci metri pătraţi, leii de la grădina zoologică din Tecuci, Aurica, Tăviţă şi Cezar, se vor bucura de soare, verdeaţă şi libertate într-un parc natural din Africa de Sud.

Ziua a început cum nu se poate de rău pentru cei trei lei de la Grădina Zoologică din Tecuci. Ca să poată fi scoţi din cuşcă a fost nevoie ca mai întâi să fie tranchilizaţi.

"Aceşti lei care pleacă sunt lei născuţi aici, crescuţi aici la noi (...) Este destul de grea despărţirea pentru că noi i-am crescut aici. Noi i-am prididit, noi i-am încurajat", a declarat Ionel Anion, şef serviciu Zoo Tecuci.

"Acolo vor sta în nişte spaţii mari, cam de 1000 de metri pătraţi fiecare, iar după două-trei săptămâni vor fi eliberaţi n spaţiile mari, vor avea un hectar fiecare", a precizat Cookie Bărbuceanu, coordonator proiect.

"Va fi prima dată când vor atinge iarba şi se vor bucura de căldura soarelui din parcul Lionsrock. Îşi vor petrece de-acum viata în cele mai bune condiţii", a asigurat un medic african.

Angajaţii grădinii zoologice s-au despărţit cu greu de felinele pe care le-au îngrijit atâţia ani. În următoarele săptămâni, alţi trei lei care au crescut la Tecuci vor lua drumul Africii de Sud.

Grădina zoologică de la Tecuci va fi închisă din cauza condiţiilor precare.