MENIU

Legile din Ucraina nu îi permit lui Elton John să adopte un copil

Foto: sodahead.com

Muzicianul britanic Elton John nu îl va putea adopta pe Lev, un copil ucrainean de 14 luni, pentru că legea ucraineană nu autorizează adopţia de către străini, nici măcar în cazul cuplurilor heterosexuale, a declarat, luni, oficialii Ministerului Familiei de la Kiev.

"Există anumite obstacole ce nu pot fi surmontate, de aceea nu are acest drept", a spus Lioudmila Balym, adjunctul şefului departamentului de adopţii din interiorul ministerului.

Potrivit legilor din Ucraina, părinţii adoptivi străini trebuie să fie căsătoriţi, iar alianţele legale dintre homosexuali nu sunt recunoscute în Ucraina, a precizat Balym. Oficialul ucrainean a mai spus că, pe de altă parte, diferenţa de vârstă dintre părinţii adoptivi nu trebuie să depăşească 45 de ani, condiţie îndeplinită însă de Elton John şi de partenerul său.

Artistul în vârstă de 62 de ani este căsătorit din decembrie 2005 cu prietenul său, David Furnish, oficializarea relaţiilor între persoane de acelaşi sex fiind permisă în Marea Britanie. Diferenţa de vârstă dintre cei doi este de doar 15 ani.

Elton John a anunţat că ar fi încântat să-l adopte pe Lev sâmbătă, cu ocazia unui concert caritabil organizat într-un orfelinat pentru copii născuţi din părinţi seropozitivi, aflat în partea de est a Ucrainei. "După ce l-am văzut pe Lev, mi-aş dori mult de tot să-l adopt. Ne-a furat inima, mie şi lui David, şi ar fi minunat dacă l-am putea lua cu noi acasă", a declarat cântăreţul.

Mai multe articole despre:
adopţie Elton John David Furnish