MENIU

Led Zeppelin şi-a contramandat turneul mondial de anul acesta pentru că nu a găsit un înlocuitor pentru Robert Plant

Foto: wikimedia.org

Trupa rock Led Zeppelin şi-a anulat turneul mondial progamat pentru 2009, deoarece membrii acesteia, Jimmy Page şi John Paul Jones, nu au găsit un solist potrivit care să-l înlocuiască pe Robert Plant, informează presa britanică.

Cei doi au renunţat, în cele din urmă, şi la varianta Myles Kennedy, cunoscut pentru proiectele Alter Bridge şi Creed, care era primul pe lista potenţialilor vocalişti.

"Led Zeppelin nu mai există! Page şi Jones sperau ca spectacolului de reunire din 2007 să-i urmeze altele, dar Plant, care de atunci a avut succes cu artista Alison Krauss, nu mai are niciun interes să cânte cu foştii săi colegi de trupă. Aşadar, dacă nu i-aţi văzut în 2007, i-aţi ratat", a declarat purtătorul de cuvânt al lui Page, Peter Mensch.

Trupa britanică Led Zeppelin, înfiinţată în 1968 de Jimmy Page, este considerată una dintre cele mai valoroase şi populare trupe din rock-ului. A vândut mai mult de 300 de milioane de albume în lumea întreagă şi a lansat piese de referinţă, printre care "Stairway to Heaven", "Whole Lotta Love" şi "Kashmir".