MENIU

Lavinia Şandru: FMI nu acţionează în interesul României

Lavinia Şandru: FMI acţionează în interesul bancherilor
Foto: Realitatea.net

Preşedintele PIN, Lavinia Şandru, a declarat la Realitatea TV că FMI nu acţionează în favoarea intereselor financiare ale celor care îl controlează, bancheri, şefi de state sau corporaţii internaţionale.

Preşedintele PIN a mai spus că "România este parte a Uniunii Europene şi negocierile cu orice instituţie care nu face parte din Uniunea Europeană ar trebui să fie supervizată şi de instituţiile abilitate ale Uniunii Europene. Asta pentru ca FMI nu acţionează în interesul economic sau social al statelor în care intervine".

Guvernul României a cerut oficial Comisiei Europene începerea negocierilor pentru un împrumut de la FMI. Oficialii români precizează că acest împrumut are rolul unei "umbrele de protecţie" faţă de înrăutăţirea situaţiei economice.

Autorităţile de la Bucureşti spun că vor să fie pregătite pentru a interveni la timp în cazul în care efectele crizei vor depăşi aşteptările. 

VEZI ŞI România apelează din nou la sacul FMI. Cum comentaţi? Ne permitem costurile sale sau condiţiile sunt mult prea dure?

Mai multe articole despre:
FMI împrumut Lavinia Şandru