MENIU

Lansările prezidenţiabililor au fost după chipul şi temperamentul candidaţilor

Sobrietate, emoţie, spontaneitate şi pupături, aşa se pot caracteriza lansările în campania pentru Cotroceni
foto: NewsIN

Crin Antonescu emoţionat până la lacrimi, Traian Băsescu la braţ cu miresele, Mircea Geoană uşor dezorientat, în mulţime. Sorin Oprescu la pupat şi la numărat cucoane. Sunt doar câteva din ipostazele inedite în care au fost surprinşi în momentul lansării în cursa pentru Cotroceni, principalii competitori.

Gigi Becali a aranjat microfoanele jurnaliştilor prezenţi la lansare, şi mai mult... şi-a mutat mesele prin palat, ca să aibă un pupitru ca la Cotroceni.

Traian Băsescu, imprevizibil, cum ne-a obişnuit, şi-a lansat candidatura fără ca jurnaliştii din presa centrală să ştie, undeva prin ţară, în mijlocul oamenilor. Ba chiar, s-a şi amuzat şi a făcut poze cu o mireasă, ca să-i poarte noroc.

Mircea Geoană a avut un eveniment de lansare, sobru şi plin de discursuri lungi - chiar dacă într-o hală industrială, lângă un aeroport. Momente hazlii au fost şi în timpul, dar şi după lansare. Să ne reamintim măcar poza de final, cu zâmbetul fermecător şi unic al lui Ion Iliescu.

Sorin Oprescu s-a aruncat în cursa pentru Cotroceni făcând sprinturi printre oameni, şi salutându-i pe toţi, în majoritate apropiaţi.

La lansarea lui Crin Antonescu a fost un scurt moment emoţionat.

Ca tabloul să fie complet, lipseşte Corneliu Vadim Tudor. Tribunul însă nu şi-a lansat până acum candidatura.