MENIU

Lăcătuş: Dacă nu ne revenim, va trebui să ne mulţumim cu Cupa UEFA

Foto: NewsIn

Antrenorul Marius Lăcătuş pare resemnat în privinţa şanselor Stelei de a mai ajunge în Liga Campionilor în acest sezon. După ce "roş-albaştrii" au pierdut din nou două puncte, de această dată cu Farul, pe teren propriu, "Fiara" a admis că Steaua ar putea fi nevoită să se mulţumească la finalul campionatului cu un loc de Cupa UEFA.

"Trebuie să continuăm să sperăm, dar trebuie să ne schimbăm atitudinea, trebuie să schimbăm aceste greşeli care, de la începutul returului, ne macină şi ne costă puncte. Sperăm să ne revenim. Din păcate, noi nu am ştiut în cele şapte etape din retur să profităm de paşii greşiţi ai celor din faţa noastră. Dacă nu vom reuşi, trebuie să ne mulţumim cu locul de Cupa UEFA", a spus Lăcătuş, la finalul partidei cu Farul, scor 1-1, din etapa a 24-a a Ligii I.

Tehnicianul stelist a menţionat că în etapele rămase de disputat din acest campionat va miza mai mult pe jucătorii tineri pe care îi are în lot. "Avem în lot jucători tineri, care vor avea posibilitatea să joace, încet, încet. Deocamdată nu pot să-i bag pe toţi, e nevoie şi de cei experimentaţi, care să-i ajute, dar încet, încet, sper să folosesc tot mai mulţi", a adăugat Marius Lăcătuş, care a subliniat că situaţia actuală a Stelei, care se află pe locul 6 în clasament, la egalitate cu FC Vaslui şi Rapid, care vor juca abia sâmbătă, este una "jenantă", nu doar dificilă.

Lăcătuş a făcut referire şi la greşeala lui Florin Lovin, care a precedat golul egalizator al oaspeţilor, afirmând că, din cauza ostilităţii publicului mijlocaşului îi va fi foarte greu să mai evolueze de acum înainte în Ghencea. Tehnicianul stelist a explicat şi că a decis să-l înlocuiască pe Dayro Moreno înainte de pauză din cauza evoluţiei sale foarte şterse. "Dayro s-a plimbat pe teren şi am decis să-l schimb spre binele lui şi al echipei, pentru că era deja huiduit. Ar trebui să înţeleagă ce înseamnă să fii titular", a punctat Lăcătuş.

Preşedintele CA al FC Steaua, Valeriu Argăseală, a declarat, la finalul meciului cu Farul, că nu se pune problema ca Marius Lăcătuş să fie îndepărtat de la echipă, deşi "roş-albaştrii" au obţinut în acest retur doar 9 puncte din 21 posibile.