MENIU

La Spitalul Judeţean din Târgu Jiu, 40 de medici au ales să iasă la pensie

Foto: News In

Unele spitale din ţară s-ar putea confrunta cu o criză acută de cadre medicale ca urmare a ordonanţei de urgenţă care interzice cumulul pensiei cu salariul. Probleme vor apărea şi în foarte multe comune în care medicii de familie sunt pensionari.

La spitalul judeţean din Târgu Jiu, 60 de medici şi asistente au de ales între pensie şi salariu. Doar 20 au optat pentru salariu, ceilalţi exprimându-şi intenţia de a renunţa la meserie.

''Din unele secţii se pensionează cam patru, cum este ginecologia, aşa încât nu ştim ce punem în loc pentru că normarea este la limită în toate sectiile, aşa încât eu cred că vom avea probleme în ceea ce priveşte asistenţa medicală'', a precizat Constantin Pălivan, purtător de cuvânt al Spitalului din Târgu Jiu.

Şi la Centrul de Diagnostic şi Tratament din Cluj-Napoca, numărul angajaţilor va scădea considerabil.

''Trebuie să renunţăm la serviciile a 18 persoane, 13 asistenţi medicali şi 5 personal tehnic'', susţine Radu Vidican, manager spital.

Medicii spun că, în primul rând, vor avea de suferit pacienţii. La secţia de Radiologie, de exemplu, va rămâne doar o singură asistentă.

Situaţie delicată şi în numeroase localităţi din judeţul Suceava, unde posturile de medici de familie sunt ocupate de pensionari. Localnicii spun că nu ştiu cum se vor descurca dacă medicii vor renunţa să mai profeseze.

În judeţul Suceava există şi multe posturi de medic de familie neocupate, iar Autoritatea de Sănătate Publică spera să poată angaja pensionari.

Mai multe articole despre:
spital angajaţi medic asistenţă