MENIU

La şcoala din Poiana Mărului elevii vor învăţa în săli de clasă împărţite pe din două

Foto: femeiasimpla.com

Debutul anului şcolar îi găseşte pe cei aproape de 500 de elevi din comuna Poiana Mărului înghesuiţi într-un singur corp de şcoală.

Al doilea corp a fost demolat, iar banii de la guvern necesari reconstrucţiei nu au venit. Anul trecut, cursurile s-au desfăşurat în două schimburi, dar părinţii nu mai acceptă ca micuţii să meargă noaptea kilometri întregi de la şcoală acasă.

Anul trecut, edilii au demolat un corp al şcolii, pentru că risca să se prăbuşească peste elevi. Într-un an, o nouă construcţie urma să fie gata, timp în care elevii au învăţat în două schimburi.

După turnarea fundaţiei, banii de la guvern au încetat să mai vină. Primarul susţine că a făcut zeci de adrese la Ministerul Educaţiei. I s-a răspuns sec că va primi bani, fără să se precizeze şi când.

Primarul localităţii Poiana Mărului, Nicolae Codreanu,  a declarat că "şcoala în total a costat 18 miliarde şi trebuia să fie gata într-un an. Acuma termenele-s depăşite deci clar că preţurile vor fi indexate".

Pentru că părinţii nu vor să-şi mai lase copiii în schimbul II a fost găsită o soluţie de compromis. Directorul şcolii a decis să împartă sălile de clasă în două.

Aceeaşi soluţie se va aplica în toate sălile mari din şcoală. Autorităţile promit că de la 1 octombrie la Poiana Mărului copiii vor învăţa într-un singur schimb.
Mai multe articole despre:
şcoală elevi clase