MENIU

La şcoala 146 din Bucureşti nu sunt, deocamdată, alte suspiciuni de infectare cu virusul A/H1N1

Foto: 1245.ro

Între colegii elevei de nouă ani de la Şcoala 146 "I.G. Duca" din Bucureşti, care a fost depistată cu virusul A/H1N1, nu au fost depistate deocamdată alte cazuri de infectare cu gripă porcină, potrivit secretarului de stat în Ministerul Sănătăţii Adrian Streinu-Cercel.

"Eleva este bine, în grija părinţilor. Deocamdată nu au fost depistate alte cazuri. Cazul elevei de nouă ani rămâne unul cu transmitere locală comunitară, deşi în urmă cu două săptămâni şcoala a primit o delegaţie din Spania. Aceştia nu prezintă nicio problemă", a precizat Adrian Streinu-Cercel.

Colegii elevei de la Şcoala 146 au fost consultaţi, joi, de către personalul medical al şcolii, iar cei care prezentau simptome de răceală au fost îndrumaţi către medicul specialist, potrivit reprezentanţilor şcolii.
Eleva de nouă ani, care a contactat gripă porcină, nu a venit la şcoală de vinerea trecută, iar toţi ceilalţi 27 de copii din clasa acesteia sunt în prezent izolaţi la domiciliu, urmând a efectua teste suplimentare, atât ei, cât şi părinţii lor.

Centrul Naţional de Prevenire a Bolilor Transmisibile a anunţat, joi, două noi cazuri de gripă A/H1N1 în şcoli, fiind vorba despre o elevă de nouă ani din Bucureşti, de la Şcoala 146, respectiv o elevă de 15 ani, din Iaşi, de la Colegiul "Gheorghe Asachi", care nu au călătorit într-o zonă afectată şi nici nu au intrat în contact cu o persoană bolnavă, întoarsă din străinătate.

În ambele cazuri, autorităţile sanitare au decis suspendarea, pentru o săptămână,  a cursurilor din clasele în care învaţă elevele. De asemenea, în cursul acestei zile, va începe triajul epidemiologic pentru identificarea altor posibile cazuri.

"Din acest moment, ne aşteptăm şi la alte cazuri cu transmitere locală, fără context epidemiologic identificat. Numărul acestora va depinde foarte mult de modul în care populaţia va respecta recomandările noastre şi va înţelege că aceste reglementări sunt făcute să protejeze atât persoana bolnavă, cât şi persoanele din jur. Este, în opinia mea, cea mai importantă responsabilitate civică cu care ne confruntăm în ultimii ani", a declarat profesor doctor Adrian Streinu Cercel, secretar de stat în Ministerul Sănătăţii.