MENIU

La sala Dalles are loc a şaptea ediţie a Anualei de Arhitectură

Foto: Realitatea TV

Bucureştiul nu este gândit coerent şi duce lipsă de spaţii publice civilizate. Asta spun arhitecţii reuniţi la Anuala de Arhitectură, care a ajuns la cea de-a şaptea ediţie. În cadrul evenimentului care se desfăşoară la Sala Dalles, până în data de 28 mai, ei au ocazia să demonstreze prin proiecte că oraşul poate arăta şi altfel.

Anul acesta evenimentul are pentru prima dată şi o tematică.

"Tematica de anul acesta este spaţiul public. Anuala se cheamă 009. Public. Spaţiul public. Nu este un secret pentru nimeni că Bucureştiul în mod special suferă de lipsa unor spaţii publice civilizate, a unei gândiri coerente de organizare şi dezvoltare a ceea ce se numeşte spaţiu public într-un oraş." a precizat arh. Bruno Andreşoiu, organizator.

Evenimentul constă în expoziţii şi conferinţe dedicate spaţiului public. Sunt lansate, de asemenea, şi concursuri sau proiecte inedite, precum competiţia adresată arhitecţilor bucureşteni care vizează proiectarea unei faţade fictive pentru Casa Poporului sau conceptul de cafenea experimentală.

La finalul evenimentului, membrii juriului, atât din România, cât şi din străinătate, vor desemna câştigătorii la cele şapte secţiuni existente în concurs. Autorii proiectelor câştigătoare vor intra în posesia unor premii de 500 până la 1000 de euro.