MENIU

La Mediaş a fost inaugurată o staţie de sortare a deşeurilor de peste un milion de euro

Foto: wordpress.com

Primăria Mediaş şi compania ECO-SAL SA au inaugurat vineri, 5 iunie, de Ziua Mediului, singura staţie de sortare a deşeurilor climatizată din ţară, în urma unei investiţii de peste un milion de euro, bani proveniţi dintr-un proiect PHARE, a declarat, pentru NewsIn, reprezentanţii companiei.

Staţia de sortare este amplasată lângă staţia de epurare a apei "Apa Târnavei Mari" şi are o capacitate de 22.000 de tone/an şi prin înfiinţarea ei au fost înfiinţare 22 de locuri de muncă. "Este singura staţie de sortare a deşeurilor climatizată din ţară, iar scopul principal al creării ei îl reprezintă conformarea cu normele europene în ceea ce priveşte colectarea şi managementul deşeurilor", a declarat Anca Bara, purtătorul de cuvânt al companiei.

De asemenea, prin  reducerea volumului de deşeuri ce necesită depozitare finală, se vor diminua costurile pentru depozitare. "Existenţa staţiei de sortare şi transfer contribuie la reutilizarea şi mai apoi valorificarea deşeurilor de ambalaje. Astfel, resursele mediului sunt economisite, iar mediul înconjurător protejat", a completat reprezentantul ECO-SAL. Staţia de sortare a fost înfiinţată în urma implementării proiectului "Colectare selectivă şi transfer al deşeurilor menajere în Mediaş", proiect finanţat prin PHARE.