MENIU

La maternitatea Bega din Timişoara, femeile sunt externate mai repede din cauza căldurii

Foto: Realitatea TV

România se topeşte. În aproape toate regiunile ţării a intrat în vigoare atenţionarea cod galben de caniculă, valabilă până sâmbătă. Avem de înfruntat temperaturi de până la 40 de grade Celsius. Doar nouă judeţe scapă de codul galben, dar nu şi de căldură.

Cele 50 de mămici internate la Maternitatea Bega fac cu greu faţă căldurii. Instalaţii de aer condiţionat nu pot fi montate pentru că sunt periculoase pentru bebeluşi. În plus, reţeaua electrică este veche şi nu ar face faţă. Aşa că femeile îşi fac vânt cu ce au la îndemână şi stau în curent, cu uşile şi geamurile deschise. În aceste condiţii, singura soluţie, spun medicii, este externarea rapidă a mămicilor.

În timp ce unii fug din spital de caniculă, alţii ajung acolo doborăţi de ea . 20 de ieşeni au căzut joi în stradă sau au leşinat în mijloacele de transport în comun.

Foarte cald a fost joi şi în puţinele regiuni care nu sunt sub cod galben. La Târgu Mureş, s-au înregistrat la prânz 33 de grade Celsius . Oamenii au căutat locurile cu umbră ori au evitat să iasă din locuinţe.

Meteorologii spun că temperaturile foarte ridicate se vor menţine până sâmbătă seară. 

 

Mai multe articole despre:
căldură cod galben maternitatea Bega