MENIU

La Clinica de Oncologie a Spitalului Sfântul Spiridon din Iaşi pacienţii sunt programaţi până în luna mai

Foto: RTV

Aglomeraţie mare la Clinica de Oncologie a Spitalului Sfântul Spiridon din Iaşi. Medicii spun că se confruntă în ultima vreme cu tot mai multe cazuri de cancer. Astfel că pacienţii sunt programaţi până în lunile aprilie-mai.

La Spitalul ''Sf. Spridon'' vin bolnavi din toată Moldova, centrul de oncologie de aici fiind singurul dotat cu accelerator de particule. În plus, numărul cazurilor de cancer a crescut alarmant în ultima perioadă. Medicii spun că a crescut foarte mult incidenţa cancerelor de tip ORL şi genital la femei. 

În această situaţie, Centrul de Oncologie este frecventat pentru tratament specializat de 80 de pacienţi, situaţie în care acceleratorul de particule funţionează la flux continuu timp de 12 ore.

Pentru ameliorarea stării de sănătate a pacienţilor cu cancer, atunci când aceasta este posbilă, sunt necesare între patru şi 30 de şedinţe de terapie.

S-a ajuns astfel ca programările pentru femei să fie făcute până la sfârşitul lunii aprilie, iar pentru bărbaţi până în luna mai.