MENIU

La Braşov s-a deschis o expoziţie dedicată perioadei comunismului

La Muzeul Casa Mureşenilor s-a deshis o expoziţie dedicată perioadei comuniste
La braşov s-a deschis o expoziţie dedicată perioadei comunismului

Uşi de celule comuniste, cartele, conserve, dar şi obiecte-simbol pentru Revoluţia din decembrie 1989 pot fi privite de cei care vor să-şi aducă aminte de Epoca de Aur la o expoziţie deschisă la Braşov. Sunt expuse obiecte adunate de muzeografi, dar şi aduse de simpli cetăţeni. Cei mai impresionaţi de exponate au fost tinerii, care erau prea mici ca să îşi amintească de regimul comunist. 

Expoziţia îşi propune să aducă aminte de cinci momente care au marcat comunismul în România. Unul dintre aceste momente a curmat viaţa a mii de oameni care s-au opus dictaturii şi au ajuns în închisori. E vorba de prigoana împotriva celor care nu erau de acord cu instaurarea comunismului în România.

În vremea comunsimului oamenii nu aveau voie să asculte şi să vadă nimic în afară de propagandă comunistă. Singura gură de aer o reprezentau Europa Liberă sau Vocea Americii.

Lipsa alimentelor era o altă problemă de pe vremea dictaturii  ceauşiste. O secţiune a expoziţiei e dedicată cartelelor de raţionalizare, conservelor chinezeşti şi ambalajelor alimentare.

Nici evenimentele din decembrie 1989 nu au fost uitate. La muzeu de află crucea de metal amplasată de revoluţionari între Primărie şi Consiliul Judeţean.

Expoziţia va fi deschisă până pe 18 decembrie.

 

 

 

 

 

Mai multe articole despre:
Braşov comunism Revoluţie expoziţie epoca de aur