MENIU

La Arad, examinatorii la proba de traseu din examenul pentru permisul auto se trag la sorţi

Foto: RTV

Reguli stricte la examenul pentru obţinerea permisului auto! Prefectul judeţului Arad a hotărât ca examinatorii pentru proba de traseu să fie aleşi prin tragere la sorţi, în ziua examenului. Măsura se aplică în Arad, în premieră naţională. Autorităţile speră ca în acest fel să nu mai fie suspiciuni că permisele auto se obţin contra cost.

Pentru că în ultima perioadă au existat temeri că tot mai mulţi oameni îşi plătesc examenul pentru carnetul auto, prefectul judeţului Arad a introdus tragerea la sorţi a examinatorului.

Tragerea la sorţi a examinatorilor se face cu jumătate de oră înainte de proba practică. Marea problemă este că numărul acestoar este foarte mic în comparaţie cu numărul de candidaţi.

După stabilirea examinatorilor, repartizarea candidaţilor se face computerizat. După introducerea examenelor pe calculator promovabilitatea a scăzut de la 35% la 21%. La Arad deocamdată sunt numai patru examinatori cu atestat, iar prefectura vrea să organizeze un concurs pentru recrutarea altora.
Mai multe articole despre:
Arad examen tragere la sorţi carnet auto repartizare