MENIU

Kone a dus CFR-ul pe primul loc, după \"dubla\" cu Ceahlăul

Kone, omul meciului pentru CFR, în disputa cu Ceahlăul

CFR Cluj s-a impus cu în faţa Ceahlăului, scor 2-0, şi incheie turul pe prima poziţie a clasamentului. Campioana de toamnă ar putea fi însă egalată la puncte (34) de Steaua, Timişoara sau Urziceni, în cazul în care una dintre aceste echipe îşi va câştiga meciurile din ultima etapă a turului.

Cu o echipă decimată, fără 10 titluari din cauza suspendărilor sau a accidentărilor, Ceahlăul a fost carne de tun pentru gruparea din Gruia, în ciuda scorului relativ strâns arătat de tabelă la finalul partidei. Elevii lui Mandorlini s-au aruncat spre poarta lui Lipitor încă din primele minute, cu gândul că un succes în faţa lanternei le-ar aduce şi titlul de campioană de toamnă.

Primul semnal de alarmă pentru Ceahlăul vine după şase minute, când Lipitor este bătut la şutul lui Dubarbier, dar Burlacu scoate cu o reluare acrobatică, de pe linia porţii. Traore ratează de două ori ţinţa, cu lovituri de cap, dar după 21 de minute inevitabilul se produce.

După o eroare a defensivei oaspeţilor, Kone scapă spre poartă şi-l învinge pe Lipitor cu un şut plasat, de la 14 metri. Curg ocaziile la poarta Ceahlăului, dar acelaşi Kone (36), Alcantara (35) sau Panin (37) nu pot să-l învingă pe goalkeeper-ul moldovean. În finalul primei reprize, Ceahlăul dă şi ea semne de viaţă, dar mai întâi Peskovic scoate lovitura liberă a lui Ferariu, apoi Burlacu şutează puţin peste transversală, de la mare distanţă.

Repriza a doua se desfăşoară la o singură poartă, a lui Lipitor, iar jucătorii Ceahlăului sunt simpli parteneri de antrenament pentru elevii lui Mandorlini. Kone (51) şi Cadu (53) ratează două ocazii uriaşe, dar în minutul 57 atacantul CFR-ului reuşeşte dubla, cu un şut plasat, din 12 metri. Intră şi Didi, care-l înlocuieşte pe eroul zilei, iar brazilianul iroseşte imediat şansa lui 3-0, după ce încearcă o \"scăriţă\", din 6 metri, puţin pe lângă poarta lui Lipitor.

Traore şi Culio îi iartă şi ei pe moldoveni, în finalul unei partide care se putea încheia cu un scor fluviu, iar CFR se instalează pe prima poziţie a clasamnetului. Singură, cel puţin până la meciurile de duminică şi luni, când Steaua, FC Timişoara şi Unirea ar putea egala la puncte, 34, gruparea din Gruia, în cazul unor victorii. De partea cealaltă, Ceahlăul rămâne lanterna roşie, cu doar 10 puncte după 17 etape.