MENIU

Justiţia italiană anulează ordinul de arestare a românilor suspectaţi de violarea unei adolescente

Un tribunal italian a anulat ordinul de menţinere în arest a celor doi români arestaţi în dosarul violării unei adolescente de 14 ani, la Roma, în noaptea de Sfântul Valentin, relatează agenţia de presă AGI.

Karol Racz şi Alexandru Isztoika Loyos au fost arestaţi în februarie, fiind acuzaţi de violarea unei adolescente în vârstă de 14 ani, la Roma, în 14 februarie şi de agresarea prietenului acesteia.

În baza deciziei instanţei, Loyos va fi pus în libertate, în timp ce Racz va rămâne în arest, fiind acuzat de violarea unei italience în vârstă de 41 de ani, în 21 ianuarie. 

Procurorul însărcinat cu dosarul, Vicenzo Barba, ceruse menţinerea în arest a celor doi români, pe care îi consideră responsabili pentru viol sau "complici morali" la comitea agresiunii sexuale. "Sunt convins că cei doi români au fost în parcul Caffarella. Dacă nu ei sunt cei care au comis agresiunea sexuală, au asistat la acest fapt", a spus procurorul. 

Argumentându-şi cererea de menţinere în detenţie a celor doi români, magistratul a amintit faptul că Loyos a recunoscut iniţial fapta şi a descris agresiunea. În ceea ce priveşte rezultatele testelor ADN, favorabile celor doi acuzaţi, procurorul a explicat că "este vorba despre date conţinute într-un raport preliminar, deci nu sunt definitive". 

În plus, procurorul a prezentat declaraţia unui martor aflat în zonă în momentul violului, care i-ar fi văzut pe Racz şi pe Loyos în parcul Caffarella. Martorul ar fi făcut această declaraţie în cursul unei audieri din cadrul altei proceduri judiciare. 

Mai multe articole despre:
viol Roma Alexandru Isztoika Loyos Karol Racz