MENIU

Jumătate dintre şcolile din Argeş nu au autorizaţie sanitară de funcţionare

Foto: scoalabzna.ro

Aproape 50% din unităţile de învăţământ din judeţul Argeş nu au autorizaţie sanitară de funcţionare, potrivit unei situaţii întocmite de Inspectoratul Şcolar Judeţean.

Din totalul celor 603 unităţi de învăţământ din Argeş, doar 315 au autorizaţie de funcţionare, 129 sunt în curs de autorizare şi restul de 159 nu au fost niciodată autorizate.

Potrivit inspectorului şcolar general al ISJ Argeş, Gabriel Bratu, începând cu 1 septembrie se va merge în control în toate cele 600 de unităţi de învăţământ, fiind vizate în special cele aproximativ 300 de locaţii unde se desfăşoară proces de învăţământ, dar care nu au autorizaţie sanitară.

"Este posibil ca aproape jumătate din unităţile şcolare să nu obţină nici pentru anul şcoalr 2009-2010 autorizaţie, pentru că nu există reţele de apă şi canalizare în localităţile respective, nu doar şcolile în sine" a declarat Gabriel Bratu.

Pentru prima dată, controalele din acest an se vor face de către echipe mixte de inspectori de la Direcţia de Sănătate Publică Argeş şi inspectori ai ISJ Argeş.

Directorul coordonator al Direcţiei de Sănătate Publică Argeş, dr Viorel Enache, a precizat că a pregătit pentru verificarea şcolilor cinci echipe de inspectori şi se va merge în control împreună cu autorităţile locale, pentru a identifica problemele, dar şi soluţiile de remediere.

"Prima dată vom controla şcolile care nu au avut autorizaţie. După aceea vom merge în instituţiile de învăţământ care au autorizaţii provizorii şi în cele din urmă în şcolile cu autorizaţie, să vedem dacă între timp nu au apărut probleme şi le putem remedia. Toate unităţile de învăţămînt vor fi verificate, nu doar şcolile coordonatoare sau centrele bugetare", a declarat directorul coordonator al DSP Argeş, dr. Viorel Enache.

Şeful DSP Argeş a explicat că şcolile trebuie să aibă apă curentă şi toalete igienizate, acestea fiind principalele condiţii pentru ca o şcoală să fie autorizată sanitar.

În Piteşti, toate instituţiile de învăţământ au autorizaţie sanitară de funcţionare.

Mai multe articole despre:
şcoală Argeş Piteşti autorizaţie sanitară