MENIU

Jumătate din proiectele de 25.000 euro, din Vrancea, riscă să piardă finanţarea

agricultura

O parte dintre fermierii cărora li s-au aprobat proiectele de 25.000 euro ar putea să piardă finanţările, pentru că au mai beneficiat de fonduri europene nerambursabile.

Jumătate dintre fermierii vrânceni care au depus proiecte pe Măsura 112, \"Instalarea tinerilor fermieri\" ar putea pierde finanţările de 25.000 de euro, deşi proiectele le-au fost deja aprobate. Asta pentru că 23 din cei 47 de agricultori care au solicitat fonduri europene pe această măsură au primit deja finanţări pe Măsura 141 \"Sprijinirea fermelor agricole de semi-subzistenta\".

Faptul că aceste persoane au primit deja câte 1.500 de euro finanţare pe Măsura 141 pentru sprijinirea fermelor de semi-subzistenţă vine în contradicţie cu principala condiţie a Măsurii 112, aceea ca beneficiarul să se instaleze pentru prima dată într-o exploataţie agricolă.

În judeţul Vrancea au fost aprobate in ultima sesiune de finanţări dosarele pentru 490 de persoane care au primit câte 1.500 de euro pentru fermele de semi-subzistenţă. Proiectele finanţate prin Măsura 112 sunt evaluate de Oficiul Judeţean de plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit iar cele aprobate pe măsura 141 sunt gestionate de Direcţia de Agricultură şi Dezvoltare Rurală.

Mai multe articole despre:
fermieri Vrancea proiecte dezvoltare rurală