MENIU

Judecătorii au luat decizii în cazul incidentelor de la mall fără să vadă imaginile de pe camerele de supraveghere

Foto: RTV
Oamenii legii au ridicat aseară calculatoarele care conţin filmul evenimentului, dar nu-l pot folosi pe motiv că el trebuie decodat.

Judecătorii au luat deciziile de judecare în stare de libertate a celor implicaţi în scandalul de la mall fără să vadă imaginile de pe camerele de supraveghere din complexul comercial. Motivul: poliţia a obţinut imaginile cu bătaia de-a abia luni seară, la două zile de la incidente, potrivit purtătorului de cuvânt al Poliţiei Capitalei.

Purtător de cuvânt al Poliţiei Capitalei, Christian Ciocan, a spus că, luni seară, unităţile de înregistrare ale dispeceratului complexului comercial care au surprins momentele respective au fost ridicate de poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale. "Vom solicta instanţei de judecată autorizaţie de percheziţie electronică. Specialiştii IT din cadrul structurilor de criminalitate organizată vor analiza aceste imagini şi le vor prelucra în sensul ca ele să devină inteligibile, pentru a stabili concret ce s-a întâmplat în acel loc", a declarat Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Capitalei.

Christian Ciocan a mai precizat că poliţiştii nu au intrat în posesia înregistrărilor de la mall decât după ce instanţa a decis judecarea celor patru suspecţi în stare de libertate. Administratorul centrului comercial a solicitat oamenilor legii oadresă scrisă şi nu le-a pus la dispoziţie imaginile decât atunci cânda primit documentul.

Mai mulţi membrii ai clanului Preda s-au bătut, sâmbătă seara, într-un mall din Bucureşti, cu bodyguarzii centrului comercial.

Toţi cei patru arestaţi după incident vor fi cercetaţi în stare de libertate.

Declaraţiile suspecţilor reţinuţi de poliţie se bat cap în cap cu cele ale angajaţilor firmei de pază din mall.

Poliţiştii bucureşteni verifică legalitatea intervenţiei angajaţilorfirmei de pază. Potrivit Poliţiei, pentru imobilizarea celor patrupersoane care au fost ulterior reţinute, agenţii de pază au folositforţa şi substanţe iritant lacrimogene.