MENIU

Judecătoria Sectorului 1 a analizat joi cererile bodyguarzilor lui Becali

FOTO: NewsIn

Magistraţii Judecătoriei Sectorului 1 au reluat joi cererile formulate de patru dintre bodyguarzii lui Gigi Becali, privind revocarea măsurii arestării preventive şi liberarea provizorie pe cauţiune. Instanţa a decis să respingă cererile de eliberare formulate bodyguarzi.

"Nu sunt bodyguardul lui Becali, sunt doar machedon", a declarat Beciu, iar avocatul său a susţinut că " Mitică Machedonu' " (n.r. - porecla lui Beciu) nu a fost implicat în incidentele din bar şi că nu lucrează pentru Becali.

În ceea ce priveşte a doua cerere formulată de avocaţii lui Beciu, de înlocuire a măsurii preventive, instanţa a dat termen pe 16 aprilie, pentru ca apărătorii să poată depune acte medicale care să ateste starea avansată a bolii de care suferă Beciu, şi anume epilepsie. În replică, procurorul a susţinut că Beciu poate fi tratat în reţeaua sanitară a Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor.

În privinţa lui Nicolae Dumitraşcu, instanţa a fixat suma de 30.000 lei cu titlu de cauţiune, magistraţii urmând să analizeze cererea formulată de acesta pe 16 aprilie.

Magistraţii Judecătoriei Sectorului 1 au amânat, de asemenea, discutarea cererilor de revocare a măsurii preventive, formulate de Cătălin Otto Zmărăndescu şi Ştefan Dediu, pentru ca Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti să ataşeze la dosar toate actele referitoare la această cauză.

Aurelian Bădulescu, avocatul unuia dintre bodyguarzii lui Becali, a fost amendat, cu 2.000 lei, marţi, de către instanţă, pentru că l-a făcut "mincinos" pe procurorul de şedinţă, atunci când reprezentantul Parchetului a negat că Ştefan Dediu ar fi cercetat pentru că l-a împuşcat pe unul dintre hoţi. Ştefan Dediu este cercetat, conform Parchetului Tribunalului Bucureşti, atât de lipsire de libertate în mod ilegal, cât şi de uz de armă.

Unul dintre arestaţi, Dumitru Beciu, are două cereri depuse la Judecătorie, una de eliberare sub control judiciar şi una de înlocuire a măsurii arestării preventive.

Al patrulea bodyguard, Nicolae Dumitraşcu, a făcut cerere de eliberare pe cauţiune.

Becali a pierdut la recursul de la Tribunalul Bucureşti, care a decis, pe 10 aprilie, că finanţatorul stelist trebuie să rămână în arest. Judecătoria Sectorului 1 a respins, marţi, cererea de revocare a măsurii arestării preventive formulată de Gigi Becali, hotărârea fiind definitivă.

Acuzat de săvârşirea a trei infracţiuni de lipsire de libertate în mod ilegal, Gigi Becali a fost arestat preventiv, pe 3 aprilie, de către magistraţii Judecătoriei Sectorului 1, alături de alte patru persoane, respectiv Cătălin Otto Zmărăndescu, Ştefan Dediu, Nicolae Dumitraşcu, Dumitru Beciu.