MENIU

Jucător la Unirea Urziceni, membru cotizant la Barcelona

Mijlocaşul Iulian Apostol

Duminică, în ziua marelui derby cu Real Madrid, gruparea catalană împlineşte recent 110 ani. Cel mai titrat club din Spania, alături de marea rivală, a ajuns recent la 170.000 de \"socios\", iar printre aceştia se află şi Iulian Apostol, mijlocaşul Unirii Urziceni.

FC Barcelona are \"socios\" şi printre fotbaliştii din Liga I. E vorba de Iulian Apostol, mijlocaşul Unirii Urziceni şi unul dintre jucătorii români care au impresionat cel mai mult în acest an în Liga I, la naţională sau în Liga Campionilor. Informaţia a fost dezvăluită de \"Prosport\".

Fan înrăit al Barcelonei încă din perioada când pe banca tehnică a catalanilor se afla Cruyff, iar în teren Romario, Koeman sau Stoichkov, Apostol a decis să schimbe statul de suporter cu cel de membru cotizant. Hotărârea a luat-o acum doi ani, când a făcut o vizită pe \"NouCamp\" şi a rămas impresionat de ce a văzut.

Confundaţi de multe ori cu abonaţii, \"socios\" sunt cei care aleg să plătească anual o sumă de bani pentru a deveni membri ai clubului. În schimb, primesc reduceri la bilete şi abonamente sau produse de-ale clubului. Pe lângă aceste avantaje, cei care au carnet de \"socio\" au dreptul să voteze la alegerile pentru preşedinţia Barcelonei. Deşi gruparea catalană nu cere mulţi bani pentru a deveni membru cotizant, de la 60 de euro în sus pe an, sumele stânse de la cei 170.000 de socios reprezintă o sursă importantă de venit.

FC Barcelona, înfiinţat în 1899, este cel mai de succes club din Spania, după rivala Real, cu 19 titluri, 25 de cupe, 8 Supercupe şi două cupe ale Ligii, dar şi unul dintre cele mai titrate pe plan internaţional. Are în palamres 13 trofee europene importante, dintre care trei Ligi ale Campionilor, patru Cupe ale Cupelor (record) şi trei Supercupe UEFA. În 2009, Barca e devenit primul club din Spania care reuşeşte \"tripla\" campionat, cupă şi Liga Campionilor.

Mai multe articole despre:
Unirea Urziceni Fc Barcelona Apostol Iulian Apostol