MENIU

Jose Peseiro: "M-am săturat, voi pleca din România şi voi depune plângere la FIFA"

Foto: NewsIn
Şefii Rapidului trebuie să facă rost de 360 de mii de euro pentru antrenorul Jose Peseiro

Tehnicianul portughez Jose Peseiro a declarat, luni, în exclusivitate agenţiei NewsIn, că nu vrea să mai aibă nicio legătură cu Rapidul, urmând să părăească miercuri România, dar susţine că va reclama formaţia giuleşteană la forul mondial pentru a-şi recupera restanţele financiare.

"Am întrerupt contractul cu Rapid pentru că nu am fost plătit. I-am aşteptat atâta timp, nu am pus nişte condiţii de neacceptat, m-am atacat mereu, sunt sătul de tot şi de Copos, şi de tot. M-am săturat, voi pleca din România şi voi depune plângere la FIFA pentru că aşa este normal şi civilizat", a spus Peseiro.

Sichitiu: "I-am cerut lui Peseiro să ne mai acorde 24 de ore să facem rost de bani"

"Astăzi, la ora 12:00, trebuia să îi comunicăm lui Jose Peseiro dacă am găsit resursele financiare să îi plătim banii, dar i-am spus că nu avem. I-am cerut să conducă antrenamentul de după-amiază, dar el a refuzat şi ne-a zis că îşi depune documentele de încheiere ale colaborării. Iniţiativa ruperii contractului îi aparţine lui Peseiro pentru că noi nu am reuşit să îi plătim pe 3 luni salariul", a declarat Grigore Sichitiu.

Oficialul rapidist a adăugat că s-a înţeles cu portughezul pentru ca acesta să nu depună memoriu la forurile europene decât în cazul în care giuleştenii nu vor reuşi să îi achite datoriile în termen de 24 de ore: "E greu să spun acum ce se va întâmpla, dar domnul Taher a venit luni în ţară, va vorbi marţi cu domnul Copos şi sper să rezolve problemele de la club. Nu suntem dispuşi să ajungem cu Peseiro în instanţă, pentru că el doar şi-a cerut salariul, iar noi nu am putut să îl plătim".


Manea: "Până va depune Peseiro memoriu, noi îi vom da banii"

Directorul sportiv al Rapidului, Nicolae Manea, a declarat că echipa din Giuleşti îi va plăti restanţele financiare lui Jose Peseiro, astfel încât nu se va ajunge la situaţia ca FIFA să intervină în acest caz.

"Nu avem deocamdată un nou antrenor, Peseiro încă n-a plecat. A venit azi la club să încheie contractul, în condiţiile pe care le-am discutat. Să sperăm că-şi va primi banii până la urmă. Până depune el memoriu, îi dăm noi banii. Lucrurile nu stau aşa de bine cum ne-am fi dorit noi", a declarat Nicolae Manea, luni seară, la plecarea de la Pro Rapid.

Antrenorul lusitan, care a preluat Rapidul în urmă cu 6 luni, a ajuns zilele trecute la un acord cu oficialii giuleşteni pentru rezilierea contractului, în schimbul a aproximativ 300.000 de euro, însă aceştia din urmă nu au găsit fondurile necesare pentru a achita toate restanţele financiare către staff-ul tehnic.

Mai multe articole despre:
FIFA Rapid antrenor plângere Peseiro