MENIU

Johnny Depp, pe punctul de a abandona al patrulea film "Piraţii din Caraibe"

Foto: moviewallpaper.net

Demisia neaşteptată a directorului studiourilor Walt Disney, Dick Cook, pune sub semnul întrebării participarea actorului Johnny Depp la filmările pentru a patra peliculă din seria "Piraţii din Caraibe", potrivit presei americane.

Prieten foarte bun cu Depp, Cook a renunţat la funcţie în urmă cu câteva zile, după 40 de ani de muncă la studiourile Disney.  

Stupefiat şi foarte trist din cauza demisiei lui Cook, actorul l-a descris pe fostul director ca fiind "omul cel mai agreabil de pe planetă" şi cineva "în care puteai avea încredere". În plus, prietenia lui Depp cu acesta a fost unul dintre principalele motive pentru care actorul a decis să accepte, iniţial, să joace şi în cea de-a patra peliculă "Piraţii din Caraibe".

"Nu mă aşteptam la asta, nu aveam niciun motiv să mă aştept la asta", a afirmat Depp, care a dezvăluit că, înainte de a face publică plecarea sa de la Disney, Cook l-a sunat pentru a-i da personal vestea.

Depp a menţionat că a ajuns la personajul Sparrow datorită încrederii pe care Dick Cook a avut-o în el. Cook s-a impus în faţa altror dirctori ai Disney care preferau un alt actor pentru a fi protagonistul seriei "Piraţii din Caraibe". Depp recunoaşte că fără Cook entuziasmul său de a se îmbarca în acest nou proiect nu ar fi existat.

"Mă gândesc la asta de mult timp şi mi se pare să e momentul potrivit să abordez noi aventuri. M-am bucurat de fiecare minut din cei 38 de ani în care am lucrat la Disney, încă de la început, ca operator de călătorii cu trenuleţul în Disneyland până la postul de preşedinte al The Walt Disney Studios", menţionaează Cook într-un comunicat făcut public de Disney.

În 2003, filmul "Piraţii din Caraibe: Blestemul perlei negre" a deschis una dintre cele mai populare serii de filme de aventură din ultimii ani. Cu Johnny Depp, Geoffrey Rush şi Orlando Bloom în rolurile principale, pelicula are în palmares cinci nominalizări la Oscar şi a câştigat 26 de premii la festivaluri internaţionale. "Blestemul perlei negre" a fost urmat de "Piraţii din Caraibe: Cufărul Omului Mort" (2006) şi "Piraţii din Caraibe: La capătul lumii" (2007).