MENIU

Joe Biden: „Putin se baza pe faptul că va diviza NATO! Toți suntem împreună”

Președintele american Joe Biden a transmis un mesaj de forță către Moscova, în timpul vizitei pe care a făcut-o, sâmbătă, în Polonia. "Cred că Putin se baza pe faptul că va diviza NATO, dar nu a fost în stare să facă asta, toți suntem împreună”, a afirmat liderul de la Casa Albă, după întâlnirea cu omologul său polonez, Andrzej Duda, dar și cu 2 miniștrii importanți din Ucraina, care au venit la Varșovia special pentru această întâlnire.

„Sunt încrezător că Putin se baza pe faptul că va diviza NATO, dar nu a fost în stare să facă asa, toți suntem împreună”, a spus Joe Biden.

Președintele Joseph R. Biden, Jr., secretarul de stat Antony Blinken și secretarul apărării Lloyd Austin s-au întâlnit cu ministrul de externe al Ucrainei Dmytro Kuleba și ministrul apărării Oleksii Reznikov pentru o actualizare a situației militare, diplomatice și umanitare a Ucrainei. Președintele le-a informat miniștrilor cu privire la eforturile SUA de a mobiliza lumea în sprijinul luptei Ucrainei împotriva agresiunii ruse, inclusiv prin întâlnirile președintelui din această săptămână în Belgia, precum și asistența militară și umanitară semnificativă pe care SUA o oferă Ucrainei.

Ei au discutat despre eforturile suplimentare de a ajuta Ucraina să-și apere teritoriul. Ei au discutat, de asemenea, despre acțiunile în desfășurare ale Statelor Unite pentru a trage la răspundere președintele Putin pentru agresiunea brutală a Rusiei, în coordonare cu aliații și partenerii noștri.

Joe Biden a fost primit, sâmbătă, de omologul polonez Andrzej Duda la Palatul Preezidențial din Varșovia. Este ultima oprire în cadrul turneului pe care președintele american îl face în Europa. El a vizitat militarii Diviziei 82 Aeropurtate, aflați la mai puțin de 100 de kilometri de linia frontului din Ucraina. 

Președintele american Joe Biden a purtat discuții cu doi miniștri ucraineni în Polonia - prima sa întâlnire față în față cu astfel de oficiali la nivel înalt de când forțele ruse au invadat țara în urmă cu o lună.

Casa Albă a spus că va „pasa” la o întâlnire între secretarul de stat american Antony Blinken și secretarul american al apărării Lloyd Austin cu omologii lor ucraineni, Dmytro Kuleba și Oleksii Reznikov.

Biden se află în Polonia de vineri și se întâlnește și cu omologul său polonez, Andrzej Duda. El urmează să susțină un discurs important despre conflict mai târziu sâmbătă.

Unii spun că faptul că miniștrii ucraineni își părăsesc țara este un semn al încrederii lor tot mai mari în modul în care decurge războiul cu Rusia.