MENIU

Jocurile de culise, pentru scaunul de la Cotroceni, petrecute în spatele reflectoarelor sunt tratate pe larg în presa de joi

Candidaţii la prezidenţiale muşcă din start. Înainte de debutul legal al campaniei electorale prezidenţiabilii şi-au atacat contracandidaţii şi au făcut promisiuni la depunerea candidaturii.

Cotidianul anunţă că începe Bâlciul pentru Cotroceni. Jurnaliştii scriu că preşedintele a părăsit echidistanţa şi s-a avântat în campania electorală alături de PD-L. Traian Băsescu le-a trasat şi sarcini primarilor democrat liberali: trebuie să identifice evenimentele din provincie în care particparea să fie mai mare de 200 de persoane.

Sub titlul "Băsescu pune sechestru pe PSD", Ziua deschide ediţia de astăzi cu o analiză pe larg a primei zile de când Mircea Geoană şi Traian Băsescu sunt, oficial, candidaţi. "Deşi a anunţat o campanie curată, imediat după ce şi-a depus candidatura, şeful statului a pus în practică manevre murdare: Geoană a rămas fără sprijinul primarului Onţanu şi fără banii lui Robert Negoiţă, scriu jurnaliştii de la Ziua. Aceştia fac referire la excluderea din PSD a primarului de la Sectorul 2 şi la sechestrul pus de ANAF pe averea deputatului PSD Robert Negoiţă.

O asociere între dosarele penale şi lupta politică apare şi în Gardianul. Pe prima pagină, ziariştii scriu că Adrian Năstase va fi judecat între cele două tururi de scrutin în dosarul "Tamara".

"Cu autobuzul la BEC: al lui Mircea Geoană versus al lui Băsescu, este titlul sub care cotidianul Gândul descrie în detaliu atmosfera de la depunerea candidaturilor lui Mircea Geoană şi Traian Băsescu.