MENIU

Jocul iPhone "Zdruncină copilul" a indignat utilizatorii

A indignat consumatorii de telefonie mobilă! Este vorba de un joc pentru iPhone, botezat semnificativ "Baby Shaker" adică "Zdruncină Copilul". Utilizatorul trebuia să oprească un copil virtual din plâns scuturând aparatul cu putere. Compania Appel şi-a cerut scuze pentru idee şi a retras jocul de pe piaţă la doar două zile de la lansare.

Când utilizatorul scutură puternic iPhone-ul, copilul se opreşte din plâns. Reclama pe internet pentru "Baby Shaker" avertizează asupra regulilor de joc: "Vezi cât de mult poţi suporta plânsetul adorabil al acestui copil înainte de a găsi un mod pentru a-l reduce la tăcere!".

Plângerile privind instigarea la violenţă încurajată de ''Baby Shaker'' au venit mai ales din partea organizaţiilor de protecţie a copiilor. Ele au avertizat că sindromul "Copilului zdruncinat" nu poate fi subiect de glumă. Atunci când bebeluşii sunt scuturaţi cu putere, de obicei ca să nu mai plângă, se pot produce desprinderi ale creierului de meninge şi apar hemoragii sau contuzii cerebrale.

Mai multe articole despre:
Apple iphone copil bebeluş plânset