MENIU

Jenson Button a semnat cu McLaren

Jenson Button se desparte de Nicky Fry, cel care l-a ajutat să câştige titlul mondial

\"Săgeţile argintii\" vor alinia la startul sezonului viitor de Formula 1 ultimii doi campioni mondiali. Britanicul Button îl va înlocui pe Heikki Kovalainen.

Campionul mondial din sezonul 2009, englezul Jenson Button, a semnat un contract cu echipa McLaren, unde va fi coleg cu Lewis Hamilton, potrivit ediţiei online a BBC.

Button îl va înlocui la echipă pe Heikki Kovalainen, iar un anunţ oficial va fi făcut în cursul zilei de miercuri. Presa engleză a scris că salariul anual al englezului va fi de 6 milioane de lire sterline. Pilotul britanic a concurat sezonul trecut, când a devenit campion mondial, pentru echipa Brawn GP, care a câştigat şi titlul mondial la constructori.

Fosta sa echipă, care a fost achiziţionată în această săptămână de Mercedes, nu a putut să-i plătească salariul pe care pilotul l-a cerut. Celălalt pilot al lui McLaren, Lewis Hamilton, a câştigat campionatul în sezonul 2008. Jenson Button, în vârstă de 29 de ani, a concurat prima dată în Formula 1 în anul 2000, pentru Williams, după care a mai evoluat pentru Benetton, Renault, BAR, Honda şi Brawn GP.

Altfel, managerul finlandezului Kimi Raikkonen a confirmat miercuri că pilotul pe care îl reprezintă nu va concura în sezonul viitor din cauza eşecului negocierilor cu McLaren.