MENIU

Jean Todt i-a luat locul lui Max Mosley, la preşedinţia FIA

Foto: telegraph.co.uk

Francezul, fost la Ferrari, va conduce în următorii patru ani destinele automobilismului mondial. El l-a învins în alegeri, cu 135-49, pe finlandezul Ari Vatanen.

S-au dus anii de supremaţie ai lui Max Mosley, care a renunţat să mai conducă destinele automobilismului mondial, după 16 ani de şefie.

De vineri, noul preşedinte al Federaţiei Internaţionale de Automobilism (FIA) este francezul Jean Todt, fost şef la Ferrari, care l-a avut ca adversar pe fostul pilot finlandez Ari Vatanen. La scrutin trebuiau să participe 221 de oameni, reprezentând cele 132 de ţări afiliate la FIA, iar în urma numărării voturilor a fost declarat câştigător Jean Todt, cu scorul 135-49.

Patru mandate a stat Max Mosley ca preşedinte al FIA, însă în primăvara acestui an a anunţat că renunţă să îşi mai depună candidatura. Noul preşedinte are 63 de ani şi şi-a început cariera în raliuri, unde în 1981 a fost vicecampion.

El a condus Peugeot Sport (1982-1993), alături de care a câştigat două titluri mondiale la piloţi şi două la constructori, după care a lucrat pentru Ferrari, în Formula 1. Sub conducerea sa, scuderia italiană a câştigat 98 de curse şi 13 titluri mondiale, dintre care 6 la piloţi.

Mai multe articole despre:
Ferrari FIA Jean Todt Max Mosley