MENIU

Jafuri armate, în România, în mai puţin de o lună

Foto: photobucket.com

Într-o singură lună, România a fost martora unor evenimente incredibile şi şocante pentru publicul larg. După ce mai multe arme automate au dispărut dintr-un depozit militar din Ciorogârla, arme care nu au fost găsite, iar la Braşov au fost ucise două persoane în plină zi, la Cluj, o bancă a fost atacată ca în filmele americane. Atacatorii, acoperiţi cu cagule şi înarmaţi au furat 80.000 de euro.

Cluj: 13 februarie - Un jaf armat a avut loc la filiala Băncii Transilvania din cartierul clujean Mănăştur. Autori sunt doi bărbaţi care au intrat şi au ameninţat oamenii şi i-au culcat la pământ. Cei patru aveau arme şi purtau cagule.

Braşov: Două persoane au fost împuşcate pe 29 ianuarie şi o alta a fost rănită, în faţa unei case de schimb valutar din Braşov. Serghei Gorbunov, considerat suspect în acest caz, a fost reţinut de poliţişti, pe 31 ianuarie, împreună cu un alt bărbat - Adrian Marius Berceanu - cu care se afla la un supermarket din Braşov. De curând, poliţia vehiculează numele altui suspect pentru omorul de la Braşov. Numele noului suspect este Serghei Gribenco, are 36 de ani, este tot cetăţean moldovean şi este dat în urmărire internaţională de patru ani. Gribenco ar fi cumpărat ilegal un pistol din Republica Moldova.  Înainte de atac, acesta a fost văzut în Braşov.

Ciorogârla: Cel puţin 51 de arme au dispărut din depozitul care aparţine Aviaţiei. 17 persoane au fost demise, vineri, de ministrul Apărării, Mihai Stănişoară, printre care şi şeful Statului major al Forţelor Aeriene, generalul locotenent Constantin Croitoru, din cauza  incidentului de la Unitatea militară din Ciorogârla.

Nici anul 2008 nu a fost mai liniştit. Printre cele mai importante incidente amintim jaful de la o casă de schimb valutar din Mangalia. Doi bărbaţi mascaţi au reuşit să sustragă atunci suma de 50.000 de lei, după care s-au făcut nevăzuţi.

La sfârşitul lui 2007, o casă de amanet din Hunedoara a fost ţinta altui jaf armat. Atunci una dintre angajate a fost împuşcată în cap şi transportată la spital în stare critică. Cei doi hoţi au reuşit să fugă cu peste 1 kg de bijuterii de aur. O tâlhărie, finalizată cu un dublu asasinat a avut loc la sfârşitul anului 2001, în centrul Capitalei. Grecul Constantinos Passaris, cel mai căutat asasin din Europa, i-a împuşcat mortal pe casierul şi paznicul unei case de schimb valutar, de unde a furat, apoi, 550 de milioane de lei vechi.

Un jaf la fel de mult mediatizat este cel de la o farmacie din Braşov, petrecut pe 6 decembrie 2004. 40 de milioane de lei vechi au dispărut atunci din încasări, în timp ce farmacista şi asistenta ei au fost găsite împuşcate în cap.