MENIU

Jaf armat la o bancă din Constanţa: 69.000 de lei, în aproximativ 30 de secunde

Foto: News In
A. RAPOTAN, comisar şef IPJ C-ţa: Atacul a durat în jur de 30 de secunde. Casiera a dat banii după ce a fost ameninţată cu arma

Jaf armat, pe 29 mai, la o bancă din centrul oraşului Constanţa. Doi bărbaţi mascaţi au intrat în bancă unde au imobilizat paznicul şi au ameninţat o casieră. Femeia le-a dat 69.000 de lei, iar hoţii au dispărut cu banii. Totul s-a întâmplat în aproximativ 30 de secunde.

Poliţiştii constănţeni au folosit un câine, care a luat urma hoţilor până într-o parcare aflată în spatele băncii. Oamenii legii cred că de acolo atacatorii au urcat într-o maşină. 

La ieşirile din oraş au fost instalate filtre, iar ancheta este condusă de doi specialişti ai Direcţiei de Investigaţii Criminale a IGPR. La nici o zi de la eveniment, oamenii legii au reuşit să-i audieze pe cei care se aflau în bancă la momentul jafului.

Potrivit IPJ Constanţa, doi bărbaţi înarmaţi au intrat în sediul Băncii Carpatica şi au ameninţat personalul. Hoţii au intrat în bancă în  jurul orei 9.00, la câteva minute după ce unitatea bancară a fost deschisă. Prima ţintă a atacatorilor a fost paznicul unităţii bancare care a fost imobilizat în doar câteva secunde. Casiera a fost şi ea ameninţată cu arma. 

"Doi bărbaţi au pătruns în bancă, iar unul dintre ei era înarmat, însă nu a făcut uz de armă. În urma evenimentului nu s-au înregistrat victime. Analizăm imaginile de pe camerele de supraveghere ", a declarat Anda Drăgulescu, purtător de cuvânt al IPJ Constanţa.

Casiera a apăsat butonul de panică, însă cei doi bărbaţi au reuşit să plece în doar 30 de secunde cu 69.000 de lei. În acel moment, în bancă, se aflau doar angajaţii şi un client al unităţii bancare.

"Atacul a durat în jur de 30 de secunde. Casiera a dat banii după ce a fost ameninţată cu arma. E vorba de o sumă care se rulează zilnic prin bancă", a declarat comisarul şef IPJ Constanţa, Adrian Ropotan.

În luna februarie a acestui an un jaf armat a avut loc la filiala Băncii Transilvania din cartierul clujean Mănăştur. Autori au fost doi bărbaţi tineri, din spusele şefului IPJ Cluj, care au intrat, au ameninţat oamenii şi i-au culcat la pământ. Cei doi aveau arme şi purtau cagule. 

Mai multe articole despre:
bancă armat Constanţa jaf breaking news