MENIU

Iurie Oleacov, unul dintre piloţii avionului Carpatair: Nu a existat niciun moment pericolul prăbuşirii

foto: RTV
Ceea ce s-a întâmplat la Timişoara a fost doar un incident

Cei doi piloţi ai aeronavei care a aterizat forţat la Timişoara şi directorul companiei Carpatair, Nicolae Petrov, au explicat că nu a existat nicio clipă pericolul prăbuşirii. Ceea ce s-a întâmplat la Timişoara a fost doar un incident care pentru piloţii aflaţi la manşa aeronavei s-a întâmplat prima dată în afara simulărilor.

Colegii de la Unitatea militară de aviaţie au pregătit un elicopter pentru a interveni.

"Situaţia de astăzi de la cursa dinspre Chişinău spre Timişoara nu a fost neaşteptată pentru noi, dar am efectuat toate procedurile speciale. Am făcut o aterizare de urgenţă. Noi doar ne-am făcut treaba fără a ne simţi eroi. Am simţit că ceva nu este în regulă la 10 kilometri distanţă de aeroport. Am văzut că era o eroare la trenul de aterizare. Atunci am  declanşat procedura de ratare, apoi totul a decurs aşa cum v-am povestit, am efectuat toate cercurile. Pasagerii au fost informaţi despre ce s-a întâmplat şi care sunt riscurile. Am făcut simulări o dată la şase ani la şcoala din Stockholm, dar este prima dată când ni se întâmplă în viaţa reală", a povestit pilotul Iurie Oleacov. 

"Aterizarea s-a produs cu roata de bot  în poziţia escamotată care nu este cea mai periculoasă", a explicat directorul Carpatair Nicolae Petrov care a adăugat că "nu exista pericolul prăbuşirii. Aici e vorba de un incident la limită de accident".

Reprezentatul aeroportului a anunţat că unitatea militară de aviaţie avea pregătit la sol un elicopter care ar fi putut fi folosit pentru recuperare şi transport în cazul unei tragedii.

Mai multe articole despre:
Timişoara Aterizare fortata piloţi