MENIU

Israelul a fost atacat cu rachete lansate din sudul Libanului

Foto: Realitatea TV
Rachetele au lovit parte vestică a Galileii

Nordul Israelului a fost joi dimineaţă ţinta unor atacuri cu rachete lansate din sudul Libanului. Forţele ONU de menţinere a păcii din Liban sunt ''în stare de alertă sporită'', iar guvernul de la Beirut a condamnat ferm atacul.

Atât reprezentanţii grupării Hamas, cât şi cei ai Hezbollah, din Liban, au declarat că nu au nicio legătură cu lansările de rachete.

Asupra nordului Israelului au fost lansate 5 rachete, iar armata israeliană a ripostat imediat cu tiruri de artilerie.

Purtătorul de cuvânt al armatei a declarat că e vorba de un atac izolat, cel mai probabil, al unor palestinieni din Liban.

Surse medicale israeliene susţin că două persoane au fost uşor rănite. Autorităţile i-au sfătuit pe locuitorii din regiunea Nahariya să rămână în case. 

Organizaţia libaneză Hezbollah se declarase miercuri pregătită pentru un nou război cu Israelul.

În faţa a zeci de mii de persoane, adunate la Beirut pentru sărbătoarea Ashura, liderul mişcării libaneze, Hassan Nasrallah a ameninţat că ofensiva din Fâşia Gaza nu poate rămâne nepedepsită. Israelul a mobilizat deja la graniţa de nord cu Libanul mii de rezervişti, pentru a face faţă unui eventual nou atac.

Este prima dată când Nasrallah vorbeşte clar despre posibilitatea reeditării conflictului din 2006 dintre Hezbollah şi Israel, soldat cu moartea a 1.200 de oameni, în majoritate civili libanezi.

Mai multe articole despre:
război Israel Hassan Nasrallah conflict Hezbollah