MENIU

IQads Kadett – primul proiect care vânează talente pentru industria de marketing şi comunicare

Foto: Realitatea.NET

IQads, cel mai important produs media românesc dedicat industriei de media şi publicitate, lansează IQads Kadett, primul program de identificare, selectare şi formare a tinerilor cu potenţial pentru a urma o carieră de succes în industria de marketing şi comunicare.

Realizat cu sprijinul Coca-Cola HBC România, proiectul este special creat pentru cei care doresc să urmeze o carieră în marcomm, dar şi pentru companiile care caută tineri pregătiţi pentru performanţă în marketing şi comunicare.

"Ce ne propunem să obţinem prin IQads Kadett este un număr mai mare de tineri informaţi şi pregătiţi, gata să intre în industria de marketing şi comunicare, plecând însă de la premisele corecte. Prin intermediul proiectului dăm şansa unor tineri cu personalitatea potrivită pentru fiecare meserie în parte de a acumula informaţie relevantă şi experienţă înainte de a se angaja, ajutându-i – dacă sunt talentaţi - în procesul de începere a unei cariere”, a declarat Costin Radu, Managing Director, IQads şi SMARK (foto).

"Industria de marketing şi comunicare a devenit în ultimii ani unul dintre domeniile cele mai atrăgătoare pentru tinerii aflaţi la început de carieră. Puţini dintre ei ştiu, însă, că a fi un bun profesionist în această industrie presupune să îţi dezvolţi constant abilităţile, să îţi înnoieşti cunoştinţele, să fii receptiv la noutăţile din domeniu, conectat la tehnologie, curios, pasionat şi să munceşti pentru dezvoltarea ta. Acestea sunt valori pe care programul IQads Kadett le promovează şi în care noi, Coca-Cola HBC Romania, credem cu tărie.” a spus Janina Trotea, internal communication coordinator, Coca-Cola HBC România.

Scopul IQads Kadett este de a identifica şi forma cei mai talentaţi tineri din România pentru a-i recomanda şi direcţiona ulterior către companiile şi agenţiile de comunicare care doresc selectarea celor mai buni tineri profesionişti. Astfel, proiectul îşi propune să facă legătura între mediul academic şi industria de marketing şi comunicare, oferind tinerilor şansa de a acumula argumente relevante în încercarea lor de a începe o carieră de succes. În acest demers, IQads Kadett beneficiază de sprijinul IAA Young Professionals.

Accesul în programul IQads Kadett se va face în urma unui test de orientare şi examinare online, care verifică în ce măsură personalitatea tinerilor se apropie de personalitatea ideală a principalelor meserii din industria de marketing şi comunicare. Acesta îi va ajuta pe tineri să-şi dea seama de compatibilitatea cu meseria aleasă, precum şi care sunt acele aptitudini pe care este necesar să le dezvolte.

„Inventarul de Personalitate NEO Revizuit (Revised NEO Personality Inventory, NEO PI-R), utilizat în cadrul programului IQads Kadett, este fără doar şi poate cel mai "în vogă" chestionar de personalitate în psihologia modernă, evaluând constructele clasice ale modelului Big Five. NEO PI-R este fundamentat pe un model conceptual care capitalizează decenii de cercetări şi de analize factoriale asupra structurii personalităţii, realizate atât pe populaţii clinice, cât şi pe populatii normale. Scalele sale au fost elaborate şi perfecţionate printr-un melanj metodologic, utilizând deopotrivă metode raţionale şi de analiză factorială.”, a explicat Dragoş Iliescu, managing partner, D&D Research.   

Testul de examinare are la bază Inventarul de Personalitate NEO Revizuit (Revised NEO Personality Inventory, NEO PI-R), un instrument de măsurare concis pentru cele cinci dimensiuni ale personalităţii umane, precum şi pentru cele mai importante trăsături sau faţete care definesc fiecare dimensiune. Având acordul editorului românesc al testului, OS/D&D Research/Testcentral, testul a fost adaptat şi calibrat pentru proiectul IQads Kadett pe baza unor cercetări empirice, permiţând o evaluare comprehensivă a personalităţii adulte, precum şi o estimare a potrivirii acesteia cu aptitudinile necesare pentru tipurile de meserii specifice industriei marcomm.

În urma acestuia, tinerii admişi devin cadeţi IQads şi beneficiază de o serie de avantaje pe baza activităţii lor atât offline, în cadrul evenimentelor desfăşurate ca parte a proiectului, cât şi online, pe platforma special creată - IQadsKadett.ro. Cu sprijinul partenerilor, IQads va oferi tinerilor admişi în proiect cărţi de specialitate, invitaţii la evenimente de profil si acces la training-uri. În plus, IQads va depune eforturi active pentru a le obţine acestora, în folosul companiilor interesate, stagii de practică.

Platforma online a proiectului IQadsKadett.ro permite tinerilor să acumuleze experienţă, să-şi dezvolte creativitatea şi exerciţiul de a lucra pe baza unor brief-uri. Rezolvările acestor brief-uri vor fi puse la dispoziţia potenţialilor angajatori şi vor constitui pentru fiecare tânăr modalităţi de a-şi demonstra competenţa, motivaţia, dar şi experienţa în faţa angajatorilor.

IQads Kadett este un proiect lansat cu sprijinul Coca-Cola HBC România, membră a Grupului Coca-Cola Hellenic, companie care asigură îmbutelierea, distribuţia, vânzarea şi marketingul operaţional pentru produsele Coca-Cola, lider pe piaţa băuturilor non-alcoolice din România. Partenerii proiectului sunt D&D Research, Grafică şi tipar, SMARK, Radio Guerrilla, 24-FUN, Business Standard, Cotidianul, Money Express, MONEY.ro, OOPS Media, Zoom, Elevate, ADVICE Students, ASER, BOS Romania, PRIME România, PRIME Iaşi şi VIP Romania. Proiectul este sprijinit de IAA Young Professionals.