MENIU

Iorgulescu: Candidatura la prezidenţiale a lui Tăriceanu ar fi cea mai bună soluţie pentru PNL

foto: NewsIn

Adrian Iorgulescu, membru în Biroul Permanent al PNL, a declarat luni că o candidatură a preşedintelui partidului, Călin Popescu Tăriceanu la alegerile prezindenţiale din 2009 este foarte posibilă şi că acesta va avea susţinerea sa în aceast demers.

„Într-adevăr există această variantă (candidatura lui Tăriceanu – n.r.), ştiu că sunt şi alţi colegi din PNL care ar putea să intre într-o asemenea competiţie, eu cred însă că o asemenea candidatură a preşedintelui Tăriceanu este binevenită şi cred că ar fi cea mai bună soluţie pentru partidul nostru” a declarat Iorgulescu.

De asemenea, Iorgulescu a precizat că miercuri, 4 februarie, va avea loc o şedinţă a Delegaţiei Permanente a partidului, în care se va discuta şi stabilirea unei date pentru un congres, „probabil extraordinar”, la care se va stabili şi un candidat al PNL pentru alegerile prezidenţiale. 

Preşedintele PNL, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat săptămâna trecută că, în cadrul şedinţei conducerii centrale a partidului, nu s-a discutat despre Congresul partidului, dar că propunerea de amânare a acestuia, dorită de unele filiale, va fi discutată în cadrul Delegaţiei Permanente din februarie.

"Nu. O să discutăm la Delegaţia Permanentă", a afirmat Tăriceanu, întrebat dacă, în cadrul şedinţei conducerii centrale a PNL, s-a discutat despre amânarea Congresului PNL. "Punctul meu de vedere este că în momentul de faţă trebuie să ne preocupăm de realităţile politice şi economice din România. Pe cetăţeni îi interesează în rândul 114 când e congresul PNL, aşa încât şi discuţiile din BPC şi discuţiile din DP se vor concentra  pe subiectele politice şi cum acţionează PNL ca partid de opoziţie", a adăugat el.

Potrivit unor surse liberale, unele organizaţii din zona Dobrogea şi Muntenia ar dori amânarea Congresului ordinar până în 2010 şi aceasta pentru ca eventualele tensiuni din interiorul partidului, care s-ar manifesta în cadrul unei competiţii interne, să nu aibă efecte negative asupra scorului pe care PNL l-ar obţine la europarlamentare, dar şi la prezidenţiale. Astfel, procesul alegerilor interne ar urma să fie suspendat timp de un an, iar o eventuală modificare a statutului, care prevede expres anul 2009 pentru Congres, ar putea fi făcută în Consiliul Naţional.