MENIU

Ion Ţiriac: Când îi dai unui jucător prea mult, te prostituezi doar pentru că are un nume

Foto: NewsIn

Proprietarul turneului de la Madrid, Ion Ţiriac, a declarat într-un interviu publicat vineri, că unui tenismen trebuie să îi oferi condiţiile cele mai bune, dar toate cu o limită, pentru a nu ajunge "să te prostituezi doar pentru că el are nu nume mare", informează AS.

Fostul tenismen a ajuns la această concluzie după ce tenisemnii participanţi la Madrid s-au plâns de faptul că vestiarele sunt prea mici. Ţiriac a vorbit despre ceea ce vor tenismenii: "Au dreptate, vom vedea ce putem face anul viitor. Totuşi, nu se pot schimba toate aşa de repede. Totul evoluează, eu dormeam în camping şi acum avem nevoie de hoteluri de cinci stele pentru că este un tenismen cu nume mare. Jucătorului trebuie să îi oferi multe până la un punct, dacă treci de el, atunci te prostituezi doar pentru că are un nume mare. Jucătorii trebuie să se gândească la cât muncesc părinţii lor ca să câştige unu la sută din ceea ce încasează ei în doar o săptămână".

Ţiriac a vorbit şi despre ideea de a face zgura albastră şi a recunoscut că ideea nu îi aparţine: "Directorul nostru general, Gerard Tsobanian, a avut această idee. Şi el nu a făcut decât să copieze ceea ce s-a facut acum 25 de ani la turneul de la Stuttgart unde am pus suprafeţe de albastru închis ca să se vadă mai bine. Acum se spune că e un dezastru, dar în America se joacă pe suprafeţe gri şi verzi de acum 100 de ani. Cred că avem un motiv să facem asta şi majoritatea sportivilor gândesc la fel. WTA nu pune nicio problemă, ATP are unele rezerve".

Referitor la faptul că Rafael Nadal invocă tradiţia în schimbarea culorii, Ţiriac a spus: "Domnul Nadal este un mare campion. Este un exemplu mondial şi sper să nu se schimbe, sper să fie aşa încă zece ani. Îi respect părerea, dar nu o accept".

Românul care în 1970 cucerea Roland Garrosul cu Ilie Năstase la dublu a vorbit şi despre tenismenii care l-au impresionat până acum din istoria tenisului: "Pentru mine cel mai bun tenismen al tuturor timpurilor şi pe toate suprafeţele rămâne Rod Laver. Apoi vine Sampras, şi lui îi voi da credit pentru tehnica sa, iar când a apărut Federer el a inventat baletul pe teren. El cântă la pian în tenis. Nadal acum a inventat o altă balistică pe care fizica aproape că nu o poate explica. Viteza cu care loveşte mingea îl face să aibă locul lui în istoria tenisului".

Ion Ţiriac are 70 de ani şi după ce a părăsit arenele de tenis a fost antrenor, manager şi preşedinte al Comitetului Olimpic şi Sportiv Român. El a fost managerul germanului Boris Becker din 1984 până 1993. Omul de afaceri este primul român care a intrat pe lista Forbes a miliardarilor lumii. Deţine licenţe pentru mai multe turnee, printre care cel de la Madrid, dar şi BCR Open România.
Mai multe articole despre:
Tenis Ion Tiriac Turneul de la Madrid