MENIU

Ion Solcanu ar fi dispus să coordoneze campania pe Iaşi a lui Sorin Oprescu

Foto: NewsIn

Fostul senator PSD Ion Solcanu a declarat că ar accepta, cu unele condiţii, o eventuală propunere de a coordona campania electorală pe Iaşi a lui Sorin Oprescu, în cazul în care actualul primar al Bucureştiului îşi va depune candidatura la alegerile prezidenţiale.

"Voi accepta această propunere, dar cu unele condiţii, care sunt de natură politică. Eu vreau să-mi păstrez independenţa şi să nu fac, într-o anumită etapă, jocul vreunui partid politic. Am discutat aluziv cu Octav Cozmâncă despre eventuala candidatură a lui Sorin Oprescu, nu am stabilit nimic. Aştept să văd cum se succed evenimentele", a declarat Ion Solcanu, fost preşedinte al PSD Iaşi, care a demisonat din partid în 2008.

Solcanu a mai spus că sunt destule "resurse" la Iaşi pentru a forma o "echipă de campanie puternică" pentru sprijinirea lui Sorin Oprescu. "Sunt destui oameni independenţi care sunt nemulţumiţi în special de faptul că Traian Băsescu a devenit prizonierul propriului partid", a subliniat fostul parlamentar.

Despre motivele pentru care îl sprijină pe Sorin Oprescu, Solcanu afirmă că prinicipalul este independenţa acestuia.

Ion Solcanu a fost parlamentar de Iaşi în perioada 1990 - 2008. Un apropiat al lui Ion Iliescu, Solcanu a ocupat o serie de funcţii în conducerea centrală a partidului şi a fost şi lider al PSD Iaşi timp de 16 ani (1990 - 2006). În vara anului 2008, Ion Solcanu a demisionat din PSD acuzând "atitudinea dictatorială" a preşedintelui filialei, Gheorghe Nichita.

Octav Cozmâncă a fost exclus din PSD după ce a anunţat că se autosuspendă din acest partid,despre care spune că e condus de indivizi şi grupuri care nu doresc decât să-şi împartă "mălaiul şi caşcavalul" şi să servească interesul clintelei politice, sugerând că, dacă formaţiunea nu redevine de stânga, el ar putea face un nou partid.

Cozmâncă a fost membru PSD Suceava. Fostul senator ar putea deveni şeful de campanie al lui Sorin Oprescu la prezidenţiale.