MENIU

Ion Iliescu: Parlamentul Unicameral nu este o idee a Coaliţiei, ci o obsesie a lui Traian Băsescu

Foto: NewsIn

Preşedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, susţine, în replică la referundumul propus de şeful statului pentru un Parlament Unicameral, că aceasta nu este o idee a actualei Coaliţii de guvernare, ci este o idee care exista în programul de guvernare al PD-L-ului.

"Ideea preşedintelui Băsescu este periculoasă. Să fie sănătoşi cei din PD-L (afirmaţie făcută în contextul în care PD-L avea în programul de Guvernare o propunere pentru înfiinţarea unui Parlament Unicameral - n. red.). Asta e o treabă care vizează întreaga naţiune", a declarat Ion Iliescu, considerând că "trebuie o dezbatere naţională".

Întrebat cum va contra politic această idee a preşedintelui, Iliescu a răspuns că "asta nu e o idee care s-a născut din Coaliţia de la Guvernare, dar e o obsesie personală, iar cei din PD-L îl urmează pe Băsescu".

Preşedintele Traian Băsescu a propus organizarea unui referendum pentru a consulta populaţia în legătură cu reducerea Parlamentului la o singură cameră, care să aibă maximum 300 de parlamentari. Şeful statului a propus ca dată de organizare a referendumului ziua de 22 noiembrie, ziua alegerilor prezidenţiale.